Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΕΝΕΥΗ.-- Την υποκρισία της διεθνούς κοινότητας και την τακτική των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» κατήγγειλε χτες ο διευθυντής του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ Τζέιμς Μόρις, υπενθυμίζοντας πως 40.000.000 Αφρικανοί απειλούνται με λιμοκτονία και άλλοι 200.000.000 Αφρικανοί υποσιτίζονται εδώ και χρόνια «και κανείς δε φαίνεται να νοιάζεται, ούτε να κάνει τίποτε γι' αυτό»!

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Η περιφερειακή σύρραξη στη ΛΔ Κονγκό είναι η χειρότερη μεταπολεμικά ανακοίνωσε χτες αξιωματούχος της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης (IRC) εκτιμώντας ως «τουλάχιστον 3.000.000» τους νεκρούς που προκάλεσε ο τετραετής πόλεμος στη συγκεκριμένη αφρικανική χώρα. Ο εκπρόσωπος της IRC υποστήριξε πως μόνον το 10% αυτών των θυμάτων σκοτώθηκαν άμεσα από τα πυρά του πολέμου και πως το άλλο 90% αργόσβησε από την πείνα και τις τις επιδημίες...

ΜΑΝΙΛΑ.-- Πράκτορες της «αντιτρομοκρατικής» υπηρεσίας των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν χτες δύο μουσουλμάνους ως δράστες «που ομολόγησαν» τις δύο πρόσφατες αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη νότια πόλη Νταβάο.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ζόραν Ζίβκοβιτς και ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ιλίρ Μέτα, συναντήθηκαν στο Βελιγράδι εκφράζοντας την «ελπίδα» για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και την ανάπτυξη της μεταξύ τους συνεργασίας με στόχο την επίτευξη της «καλύτερης δυνατής λύσης» για το τελικό στάτους κβο του Κοσσυφοπεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ