Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Αντιπολεμικές απεργιακές συγκεντρώσεις

Motion Team

Αντιπολεμικές απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χτες και σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και Κιλκίς. Ο εργαζόμενος λαός που διαδήλωσε, απαίτησε να σταματήσει η σφαγή του ιρακινού λαού και να σταματήσει κάθε διευκόλυνση και βοήθεια της χώρας μας στους Αμερικάνους, να κλείσει η βάση της Σούδας.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έγινε στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Μίλησαν εκπρόσωποι της ΕΔΟΘ και του ΕΚΘ. Ο γραμματέας του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Θ. Κυριακίδης σημείωσε εκφράζοντας τα αισθήματα του εργαζόμενου λαού: «Απαιτούμε να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να γυρίσουν πίσω τα πολεμικά πλοία από την Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό. Καμία διευκόλυνση». Και κάλεσε: «Ολοι στους δρόμους, στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και τα μεροκάματα με βάση τις λαϊκές ανάγκες, για δουλιά για όλους, για μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, για τη Δημόσια Ασφάλιση, Υγεία και Παιδεία. Ακολούθησε μαχητική πορεία, με πανό και συνθήματα. Κατευθύνθηκε προς το αμερικάνικο και το βρετανικό προξενείο, και κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στο Κιλκίς, με πρωτοβουλία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ έγινε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο. Αντίστοιχα και στην Καβάλα στην πλατεία Καπνεργάτη.

Στην Αλεξανδρούπολη, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο. Η προγραμματισμένη συγκέντρωση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ δεν πραγματοποιήθηκε.

Με κυρίαρχο σύνθημα το «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο», έγινε μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία χτες το μεσημέρι στην Κοζάνη. Εργαζόμενοι, σπουδαστές, δάσκαλοι, καθηγητές και συνταξιούχοι συμμετείχαν σε ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που γνώρισε η πόλη, ενώ για μια ακόμη φορά μαζική ήταν η παρουσία των μαθητών.

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία έγινε χτες το βράδυ στα Γιαννιτσά, που έκλεισε με μεγάλη μουσική συναυλία από ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία φορέων των Γιαννιτσών, στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ, η Δράση-Θεσσαλονίκη 2003 και άλλοι φορείς.

Στα Γιάννενα, έγινε μαζικότατη διαδήλωση από εργαζόμενους και μαθητές, καθώς είχε κηρύξει και το Εργατικό Κέντρο 24ωρη απεργία. Η συγκέντρωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο. Από εκεί ξεκίνησε πορεία στο κέντρο της πόλης που κατέληξε στη Νομαρχία, όπου για αρκετή ώρα παρέμειναν με απλωμένα τα πανό στα σκαλιά, φωνάζοντας συνθήματα.

Στην Κέρκυρα, έγινε, επίσης, μαζική διαδήλωση από το Εργατικό Κέντρο, όπου έγινε η συγκέντρωση, μέχρι το Βρετανικό Προξενείο με ενδιάμεσο σταθμό τη Νομαρχία.

Στην Ηγουμενίτσα, μαζική διαδήλωση πραγματοποίησε η Αντιπολεμική Συντονιστική Επιτροπή Φορέων στο κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές, εργαζόμενοι και μαθητές, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και από εκεί με πορεία μέσα στην πόλη, έφτασαν στη Νομαρχία.

Στο Μεσολόγγι, έγινε μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία από εργαζόμενους στο δημόσιο και από εκπαιδευτικούς μαζί με τους μαθητές τους, κυρίως πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα παιδιά ζωγράφισαν και έγραψαν συνθήματα πάνω σε πικέτες και σε χαρτιά τα οποία κρέμασαν σε σκοινί που ήταν δεμένο από κολόνα σε κολόνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ