Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Απελαύνουν αλλοδαπούς ειρηνιστές!!!

Μετά τους βίαιους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις, ήρθαν οι δίκες και οι απελάσεις για τους μετανάστες που την προηγούμενη Παρασκευή 21 Μάρτη συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του μεγάλου αντιπολεμικού συλλαλητηρίου, επειδή τόλμησαν να διαδηλώσουν εναντίον του πολέμου.

Συγκεκριμένα, σε δίκη παραπέμπονται την ερχόμενη Πέμπτη οι 11 οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές με τις κατηγορίες της «εξύβρισης», «της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης», «της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας» και «της διατάραξης οικιακής ειρήνης». Ομως, ορισμένοι απ' αυτούς, είχαν εμφανή τα σημάδια... επικίνδυνων σωματικών βλαβών, τα οποία τους προκάλεσαν τα όργανα της τάξης!

Σ' αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι... κατηγορούμενοι, συνελήφθησαν από διμοιρία των ΜΑΤ, οι άνδρες της οποίας έπιασαν συνολικά την ίδια μέρα 62 άτομα, ενώ στη συνέχεια απαγγέλθηκαν κατηγορίες στα 23 από αυτά, από τους οποίους οι 11 ήταν οι Ιρακινοί και οι Σύροι που παραπέμπονται σε δίκη. Την περασμένη Παρασκευή πιάστηκαν περίπου 50 αλλοδαποί που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. Οι περισσότεροι από αυτούς μετά το τέλος της κινητοποίησης, παρέμειναν έξω από την αμερικανική πρεσβεία, όπου και εκεί δέχτηκαν τη βίαια απώθηση από άνδρες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί τους υποχρέωσαν αρχικά να καθίσουν στο έδαφος και στη συνέχεια τους έπιασαν και τους οδήγησαν στην κρατική ασφάλεια. Προφανώς κατά τη μεταφορά τους, γνώρισαν από πρώτο χέρι τις δυνατότητες του κατασταλτικού μηχανισμού πάνω στο σώμα τους...

Οι 38 αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μεταγωγών για να εξακριβωθεί αν βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας και αφέθηκαν ελεύθεροι το βράδυ του Σαββάτου. Οι 11 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, εναντίον τους απευθύνθηκαν κατηγορίες και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο τμήμα αλλοδαπών στον Κολωνό. Εκεί κρατήθηκαν δυο Σύροι που είχαν άδεια παραμονής στη χώρα μας και αναμένεται η απέλασή τους, ως... επικίνδυνων για τη δημόσια τάξη. Οπως μας είπε η δικηγόρος των «κατηγορουμένων» Εύα Φακίνου, ανάμεσα στους αλλοδαπούς υπήρχαν πέντε άτομα με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα τους, ενώ σύμφωνα με την ίδια, τρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν από πολίτες στο Λαϊκό Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ορισμένοι, μάλιστα, όπως μας είπε η δικηγόρος τους, της κατήγγειλαν ότι δε συμμετείχαν στη διαδήλωση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία και πιάστηκαν σε άλλα σημεία της Αθήνας. Μάλιστα, ένας από αυτούς, κατήγγειλε ότι πιάστηκε στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ