Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η ημερίδα της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»

Στις 6.30 μ.μ. στο «Τιτάνια» με θέμα «Η ΕΕ και ο περιορισμός των λαϊκών ελευθεριών - Η αντίδραση των λαών»

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο περιορισμός των λαϊκών ελευθεριών - Η αντίδραση των λαών» είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη 27 του Μάρτη, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Η ημερίδα θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» και διοργανώνεται με αφορμή τη σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 28 και 29 του Μάρτη.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν σημαντικές πλευρές των εξελίξεων που πλήττουν καίρια τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση». Και τονίζει: «Η ανθρωπότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τη βάρβαρη επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ για τον έλεγχο του πετρελαίου και την αναδιανομή των συμβολαίων και των ζωνών επιρροής, καθώς επίσης και τη σθεναρή και ηρωική αντίσταση του ιρακινού λαού. Το διεθνές δίκαιο έχει κουρελιαστεί βάναυσα, ενώ αμφισβητείται έμπρακτα το δικαίωμα του κάθε λαού να επιλέγει μόνος του το δρόμο του. Ολα αυτά γίνονται στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και βρίσκονται σε άμεση σχέση με την επίθεση στα δικαιώματα και στις λαϊκές ελευθερίες. Τα μεγάλα αντιπολεμικά συλλαλητήρια σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζονται με την αστυνομική βία, αποδεικνύοντας ότι πόλεμος και καταστολή βαδίζουν μαζί».

Χ. Παπαμάργαρης: Να τους εμποδίσουμε

«Η σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που γίνεται στη χώρα μας, θα πρέπει να δώσει το έναυσμα για εκδηλώσεις αντίθεσης και διαμαρτυρίας των πολιτών και της κοινωνίας μας σε ό,τι αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό μέτρο οικοδομείται, σχεδιάζεται και δρομολογείται από τις κυβερνήσεις της ΕΕ», υπογραμμίζει με δήλωσή του στο «Ρ» ο Χάρης Παπαμάργαρης, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης». «Τα τελευταία χρόνια, αναφέρει ο Χ. Παπαμάργαρης, μετά τις αλλαγές στην Ανατολική Ευρώπη και στη Σοβιετική Ενωση, οι κυβερνήσεις των χωρών της "πολιτισμένης, ελεύθερης και δημοκρατικής" Δύσης, δηλαδή των ΗΠΑ και της ΕΕ, προχωρούν μαζί και χώρια σε μια συστηματική φαλκίδευση των δημοκρατικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα από τους λαούς του κόσμου. Η φαλκίδευση αυτή, που γίνεται για λογαριασμό της αρπακτικής άρχουσας τάξης και της ολιγαρχίας του πλούτου, δε γνωρίζει φραγμούς και όρια παρά μόνον όσους και όσα μπορεί και πρέπει να βάλει το λαϊκό κίνημα. Η απειλή αυτή δεν κάνει διάκριση λαών ή ιδεολογιών. Στο στόχαστρο είναι ο δημοκρατικός πολίτης, συντηρητικός ή προοδευτικός, που στοχάζεται, έχει διαφορετική άποψη και θέλει να την εκφράσει. Στο στόχαστρο είναι ο Ελληνας εργαζόμενος που αγωνίζεται και ο Παλαιστίνιος που ζητά πατρίδα και τερματισμό της ισραηλινής κατοχής. Ο Ιρακινός αγρότης που αντιστέκεται στην αμερικανική εισβολή και ο αντάρτης της Κολομβίας που παλεύει για μια νέα Κολομβία με ειρήνη και δικαιοσύνη. Ο Αλβανός μετανάστης στην Ελλάδα που ζητά ισονομία και ο Κούρδος πρόσφυγας στον Εβρο που θέλει πατρίδα και άσυλο. Με άλλα λόγια: Στο στόχαστρο είναι όλοι όσοι αρνούνται να υποταχθούν στη "νέα τάξη" που προσπαθούν να επιβάλουν οι ισχυροί της Γης, Αμερικανοί και ΕΕ. Η απάντηση πρέπει να είναι μία: Ολοι στους δρόμους, να τους εμποδίσουμε, να τους ξεσκεπάσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ