Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΕΡΟΙΑ
Ετοιμάζουν αγωνιστική υποδοχή στους Ευρωπαίους υπουργούς

Διήμερες κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας, κατά τη διάρκεια της Συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ

Την αντίθεσή του στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο εναντίον του ιρακινού λαού, αλλά και την απόφασή του να αντιπαλέψει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ετοιμάζεται να διαδηλώσει ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Ημαθίας και της υπόλοιπης Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από τις διήμερες εκδηλώσεις, που θα γίνουν στη Βέροια αύριο Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μάρτη. Οι εκδηλώσεις που οργανώνουν η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και το ΠΑΜΕ γίνονται ενάντια στη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, και θα κορυφωθούν το μεσημέρι του Σαββάτου με το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που θα ξεκινήσει στη 1 μ.μ. στο Πάρκο Εληάς.

Για δύο μέρες, όσο οι υπουργοί θα συνεδριάζουν και θα επεξεργάζονται την πολιτική της ΕΕ για θέματα μετανάστευσης, ο λαός της Ημαθίας θα διαδηλώνει. Την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων, την Παρασκευή 28 του μήνα από τις 6 το απόγευμα στο Πάρκο Εληάς θα ξεκινήσουν συναυλίες και πικετοφορίες διαμαρτυρίας. Στη διαδήλωση του Σαββάτου ετοιμάζονται να συμμετέχουν μαζικά εργαζόμενοι και νεολαίοι από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, από χθες οι φορείς, που διοργανώνουν τις διαδηλώσεις στη Βέροια, ξεκίνησαν πλατιά εξόρμηση στο λαό του Νομού Ημαθίας με περιοδείες σε νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες και κάθε χώρο δουλιάς και μόρφωσης, προκειμένου το κάλεσμα αντίστασης στην πολιτική της ΕΕ να φτάσει παντού. Από σήμερα κλιμάκια συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, που στηρίζει τις κινητοποιήσεις, θα ξεκινήσουν περιοδείες και εξορμήσεις στα εργοστάσια της περιοχής.

Η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και το ΠΑΜΕ προειδοποιούν πως «κυβέρνηση και ΕΕ, στη σκιά του πολέμου στο Ιράκ, που, εκτός από χιλιάδες νεκρούς άμαχους, θα προκαλέσει και νέα κύματα μεταναστών, προσφύγων, θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι δήθεν ασχολούνται με τα προβλήματα των μεταναστών, για την ασφάλεια των πολιτών. Την ίδια στιγμή, προχωρούν σε νέα κατασταλτικά μέτρα. Με την πολιτική τους οξύνουν τα προβλήματα της εργατικής τάξης, των μεταναστών και των οικογενειών τους». Και καλούν σε κοινό αγώνα ντόπιους και ξένους εργάτες απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μεγάλα συμφέροντα, τις πολιτικές του ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ