Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Κάλεσμα στους μαθητές όλης της χώρας

Κάλεσμα προς όλα τα Συντονιστικά Αγώνα των Σχολείων της χώρας μας απευθύνουν, με ανοιχτό γράμμα τους, οι μαθητές και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ηρακλείου, με αφορμή τον πόλεμο στο Ιράκ.

Σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Για εμάς τους μαθητές μόρφωση δεν είναι να μας θέλουν στα θρανία αλυσοδεμένους, αδιάφορους στον πόλεμο που γίνεται με τις ευχές και της χώρας μας. Να μη μιλάμε για τα προβλήματα που ζούμε σήμερα και θα πολλαπλασιαστούν αύριο. Η μόρφωση για μας είναι ζήτημα ΖΩΗΣ, και όχι θανάτου, σε μια κοινωνία με ίσα δικαιώματα για όλους και ειρήνη ανάμεσα στους λαούς, εθνική ανεξαρτησία.

Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να μας κοροϊδεύουν, λέγοντάς μας ότι "έκαναν τα αδύνατα - δυνατά για να μη γίνει αυτός ο πόλεμος". Ξέρουμε πολύ καλά, εμείς εδώ που ζούμε στην Κρήτη, πώς είναι ο τόπος σου να χρησιμοποιείται για αποστολές θανάτου για τα συμφέροντα κάποιων.

Νιώθουμε οργή και σας καλούμε όλους, κάθε μαθητή και νέο της Ελλάδας, να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις αυτόν τον αγώνα. Ολοι μαζί να παλέψουμε να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θαΝΑΤΟυ στη χώρα μας. Να πάψουν οι διευκολύνσεις που προσφέρει η κυβέρνηση στα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ, ώστε να δυσκολέψουμε με όποιον τρόπο μπορούμε αυτόν τον πόλεμο σε βάρος του λαού και της νεολαίας του ΙΡΑΚ, καθώς και των λαών που έχουν σειρά.

Οταν κάποιοι μας ζητάνε την υποταγή στη "νομιμότητα", εμείς οι μαθητές παίρνουμε το ρίσκο της αντίστασης και του αγώνα. ΚΑΜΙΑ ΥΠΑΚΟΗ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ. ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. Ολοι στους δρόμους!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ