Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
38ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Δεν πέρασε η τρομοκρατία

Απαγόρεψε τα πανό στο σχολείο και ουσιαστικά απαίτησε να διαδηλώσουν με το Φόρουμ η διευθύντρια το 38ου Λυκείου Αθήνας.(Ζαφείρω Δημουλά).

Νωρίς χΤες το πρωί οι μαθητές αποφάσισαν ομόφωνα αποχή απ' τα μαθήματα και συμμετοχή στη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση, η διευθύντρια όμως είχε αντιρρήσεις.

Για αρχή τους είπε πως πρέπει να μιλήσει με τον προϊστάμενο του υπουργείου γιατί δεν μπορούσε να πάρει την ευθύνη να μην βάλει απουσίες!

Μετά άρχισαν τα καλύτερα... Το σχολείο κλείδωσε και τους υποχρέωσε να κάνουν μάθημα γιατί «η πορεία είναι στις 12» και όχι στις 11 όπως επέμεναν οι μαθητές και καλούσε και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Η «γραμμή» απ' το υπουργείο για την ώρα συγκέντρωσης του Φόρουμ είχε φτάσει...

Και έχει και συνέχεια. Μόλις πήρε το μάτι της πανό αποφάσισε: Απαγορεύονται αυτά στο σχολείο. Το κατέσχεσε απειλώντας τους μαθητές με αποβολές, υποχρεώνοντάς τους να το φτιάξουν έξω από το σχολείο!

«Δεν περνάει η τρομοκρατία στους μαθητές. Μαζί με όλο το λαό θα διαδηλώσουμε ενάντια σε όλους όσοι συμμετέχουν σ' αυτό τον πόλεμο και δολοφονούν», δήλωσε στο «Ρ» η μαθήτρια της Α' Λυκείου Βάσια Καρούζου.

Ολοι οι μαθητές (αφού ξεκλείδωσε το σχολείο στις 11.15...)διαδήλωσαν δυναμικά με το πανό τους να γράφει «Κάτω τα χέρια από το Ιράκ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ