Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ... «Ο πόλεμος αρχίζει, ο φόβος όμως βρίσκεται ήδη εδώ! Φόβος για το αύριο, για τα αθώα θύματα που θα πληρώσουν την τρέλα των ισχυρών. Φόβος για ευρύτερες αναταράξεις στις διεθνείς σχέσεις αλλά και για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία... Φόβος όμως και για το σήμερα, για τον κίνδυνο ανεξέλεγκτων τρομοκρατικών επιθέσεων... Φόβος που έχει αναστατώσει την καθημερινότητα των πολιτών ιδίως στις εμπόλεμες χώρες της «συμμαχίας των πρόθυμων»... όπου ακόμα και στο Μετρό μπαίνουν κάποιοι με... αντιασφυξιογόνους μάσκες!» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ (1): «Και αν τώρα οι HΠA ολίσθησαν σε ένα ατόπημα(!) που θα αφήσει βαθιά ίχνη, πρέπει να συνειδητοποιήσουν έστω σε αυτήν τη φάση ότι η πολιτική διαχείριση του πλανήτη έχει νόημα και αξία να διέρχεται από τους διεθνείς θεσμούς, που αναπτύχθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες. Μόνος ο νόμος του ισχυρού νομιμοποιεί τον ασθενή να αντιδράσει με όποιον τρόπο μπορεί, οι ενστάσεις για εγκλήματα και τρομοκρατία έχουν νόημα, μόνον όταν, αυτοσυγκρατούμενος, αποφεύγει τα εγκλήματα και ο ισχυρός» (Από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ (2): «Οι Αμερικανοί γνωρίζουν καλά ότι μια διεθνής κοινή γνώμη που δεν έχει πειστεί για την αναγκαιότητα αυτού του πολέμου θα είναι πολύ σκληρή εναντίον τους σε περίπτωση που οι στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν ως αποτέλεσμα θύματα αμάχους και καταστροφή της βασικής υποδομής της χώρας. Η αμερικανική πολεμική μηχανή καλείται να αποδείξει ότι είναι τόσο προηγμένη ώστε να διαθέτει μυαλά και αισθήματα. Οι "έξυπνες βόμβες" θα πρέπει να αποδειχθούν αρκετά.. έξυπνες, ώστε να πλήξουν μόνο τον Σαντάμ και ό,τι κρατά το καθεστώς του ζωντανό» (Γ. Κουβαράς - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

Ο «ΕΧΘΡΟΣ»: «Στην πραγματικότητα βιώνουμε την αρχή μιας παγκόσμιας κατάστασης, που προσδιορίστηκε ψευτοθεωρητικά από τον Μπους αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη: O νέος παγκόσμιος εχθρός είναι η τρομοκρατία (ό,τι θεωρεί κάθε φορά ως τρομοκρατία ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος) και ο αυτοδίκαιος πολεμιστής της τρομοκρατίας (όπου αυτός την ανακαλύπτει) είναι οι HΠA. Οσοι δε δεν είναι με τις HΠA, είναι με τους τρομοκράτες» (Ν. Τσαγκρής - ΕΘΝΟΣ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΕΕ δεν παίρνει θέση για τη σύλληψη του Σον Γκάρλαντ(2009-03-19 00:00:00.0)
Συναινεί στην παράδοση κρατουμένων από το Γκουαντάναμο(2009-02-05 00:00:00.0)
Χάρολντ Πίντερ(2005-12-09 00:00:00.0)
Η ανεργία στη Γερμανία(2004-06-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-03-14 00:00:00.0)
Μύκονος και CIA...(2001-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ