Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Διαδήλωση και συζήτηση για τον πόλεμο

Τουλάχιστον διακόσιοι πενήντα (250) συνδικαλιστές από δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και αντιπροσωπείες από συνδικαλιστικές οργανώσεις του αραβικού κόσμου συμμετέχουν το Σάββατο στις Βρυξέλλες, στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Στις 2 μ.μ. του Σαββάτου, οι συνδικαλιστές θα διαδηλώσουν μαζί με τους Βέλγους εργαζόμενους στη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση που διοργανώνεται εκεί, από συνδικάτα, κοινωνικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς. Ανάμεσά τους θα βρεθούν και 100 περίπου συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, που συμμετέχουν στην εκδήλωση της ΠΣΟ.

Μέχρι σήμερα στην εκδήλωση - σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Γραφείου της ΠΣΟ έχουν δηλώσει συμμετοχή οι οργανώσεις: Από τη Βουλγαρία η Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων και η Συνδικαλιστική Οργάνωση OCCOB, τη Μολδαβία το Συνδικάτων Εργατών «Αλληλεγγύη», τη Λευκορωσία η Ομοσπονδία των Εργατικών Συνδικάτων, επίσης συνδικαλιστές από τη Δημοκρατία της Τσεχίας και τα Εργατικά συνδικάτα της Μοραβίας -Σιλεσίας. Από την Κύπρο συνδικαλιστές της ΠΕΟ, την Πορτογαλία η CGTP-IN, την Πολωνία η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Τρόφιμα, την Τουρκία η Γενική Ενωση Εργατών, από τη Γαλικία η CIG, την Ελβετία η Μόνιμη Αντιπροσωπεία στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας, το Βέλγιο πολυπληθής αντιπροσωπεία Συνδικάτων, τη Γαλλία η «Συνέχεια της ΣΕ-ΖΕ-ΤΕ» και η UIS, από τη Γερμανία συμμετέχουν συνδικαλιστές της IG-Metal, από την Ιταλία η Rdb CUB, τη Ρουμανία η Ομοσπονδία Εργαζομένων Καρπαθίας. Επίσης θα παραβρεθούν αντιπροσωπείες από τις εργατικές ομοσπονδίες του Ιράκ, της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

Με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να απλώνει επικίνδυνα τη σκιά του πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων όλου του κόσμου αλλά και της Ευρώπης, το θέμα που θα συζητήσουν συνδικαλιστές και αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι άκρως επίκαιρο: «Εργατική αλληλεγγύη στους λαούς του Ιράκ και της Παλαιστίνης. Οι επιπτώσεις για τους εργαζόμενους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ο ρόλος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Στην εκδήλωση, τη Γραμματεία της ΠΣΟ θα εκπροσωπήσει αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα Αλ. Ζάρικοφ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ