Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ
Σημαντική ενίσχυση της ΔΑΣ - ΑΣΚΕ

Μήνυμα νίκης και αντίστασης στις κυβερνητικές επιλογές έστειλαν χτες οι εργαζόμενοι στην Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ), που έστειλαν στο παρελθόν την αυτοδυναμία της ΠΑΣΚΕ, ενώ αντίθετα ενίσχυσαν σημαντικά τη δύναμη της ΔΑΣ (ΕΣΑΚ) - ΑΣΚΕ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και νέων αντιπροσώπων στο ΕΚΑ και την Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού Αυτοκινήτων Ελλάδας (ΟΥΠΑΕ), η ΠΑΣΚΕ απώλεσε σημαντικό μέρος της δύναμής της και χάνει την αυτοδυναμία, έναντι σημαντικής αύξησης, σχεδόν διπλασιασμού της δύναμης του ενωτικού ψηφοδελτίου ΔΑΣ - ΑΣΚΕ.

Σημειώνεται ότι οι εκλογές αυτές διενεργήθηκαν σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και σε βάρος του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών. Με την έννοια αυτή, θεωρείται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το μήνυμα που στέλνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ. Ενα μήνυμα αντίστασης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις κυβέρνησης, ΠΑΣΚΕ και «παραφυάδων» ΔΗΚΚΕ και ΠΑΣΚ σε βάρος των αστικών συγκοινωνιών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών): Ψήφισαν 4.050 εργαζόμενοι σε σύνολο 4.200 και οι παρατάξεις έλαβαν:

  • ΠΑΣΚΕ 1.683 (2.040) ψήφοι και επτά (εννιά) έδρες.
  • ΔΑΣ - ΑΣΚΕ 1.389 (750) ψήφοι και έξι (τέσσερις) έδρες.
  • ΔΗΚΚΕ 272 (511) και μία (δύο) έδρες.
  • ΔΑΚΕ 212(247) και μία έδρα (είχε μία).
  • ΠΑΣΚ 377 ψήφοι και δύο έδρες.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ