Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Πληθαίνουν οι φωνές της αντίστασης

Στις φιλικές συντροφιές των ημερών υποχωρεί η μέθη της Αποκριάς, που τελειώνει άλλωστε σε λίγες μέρες, για να ακολουθήσει όχι μόνο η Σαρακοστή, αλλά και η «διατηρησιμότητα» - κατά τους κυβερνητικούς νεολογισμούς - της μεγάλης νηστείας και της αέναης λιτότητας.

Κυριαρχεί στις παρέες αυτές, η συζήτηση για τη δυναμική εκλογική πορεία του ΚΚΕ, για το περιεχόμενο του μετώπου, για την προώθηση της διακήρυξης της Πανελλαδικής Επιτροπής Στήριξης του Κόμματος.

Ενα από τα μέλη της επιτροπής, ο Γιάννης Σαμαράς, καθηγητής του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ήταν, μαζί με τη γυναίκα του, οι οικοδεσπότες μιας μικρή φιλικής παρέας. Γλαφυρός, πληθωρικός στη διήγηση παλιών ιστοριών του αγώνα και σε ανέκδοτα που αποτελούν και αναφορές σε σύγχρονα προβλήματα, μίλησε για τη διατηρησιμότητα - (χωρίς εισαγωγικά) - της ταξικότητας και της έννοιας της υπεραξίας, που ορισμένοι νομίζουν ότι μπορούν να καταργήσουν.

Ανάμεσα στα άλλα και σχετικά με τα τρέχοντα των λίγων ημερών που μένουν ως την ημερομηνία των εκλογών, όλοι συμφωνήσαμε για την αξία αυτών των φιλικών συναντήσεων, όπου ενδεχόμενα, άνθρωποι με επιμέρους διαφορές αντιλήψεων επικοινωνούν και συγκλίνουν στην ανάγκη ενίσχυσης του μετώπου των λαϊκών κοινωνικών δυνάμεων με επιδίωξη την υπερψήφιση του ΚΚΕ και την αντίσταση στην ΟΝΕ και τη μετα-ΟΝΕ στυγνή και απάνθρωπη πολιτική.

Μιλήσαμε και για τους καιροσκόπους αυτής της πολιτικής και για όσους θέλουν να τους διαδεχτούν στην εξουσία. Γι' αυτούς που «η μισή τους ζωή είναι αφιερωμένη στην εκμετάλλευση ευκαιριών και η άλλη μισή στην κατασκευή... ευκαιριών!».

Οι μέρες πλησιάζουν και κομμουνιστές, παλιοί συναγωνιστές, νέοι σύντροφοι, οπαδοί και φίλοι, εργάτες, αγρότες, άνθρωποι της διανόησης, της τέχνης και της επιστήμης ενισχύουν τις δυνάμεις αντίστασης κατά της βαρβαρότητας των επικυρίαρχων της «νέας τάξης» και των «ιθαγενών» συνενόχων του «εκσυγχρονισμένου» νεοφιλελευθερισμού.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ