Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασπίδα για τους εργαζόμενους η ενίσχυση του ΚΚΕ

«Η μόνη ασπίδα για να αποκρούσουν οι εργαζόμενοι την επίθεση που έχει εξαπολυθεί εναντίον τους, είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές που έρχονται». Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά Μιχάλης Νουφαρίτσης, ο οποίος χτες το πρωί περιόδευσε στους εργάτες καθαριότητας του Δήμου Κορυδαλλού.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Μ. Νουφαρίτσης, τόνισε ότι οι κομμουνιστές και με την ευκαιρία των εκλογών έρχονται ξανά σε επαφή με τους εργαζόμενους. «Κανείς σήμερα - συνέχισε - δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι θυμούμαστε τους εργαζόμενους μόνο την περίοδο των εκλογών. Πάντα ήμασταν μπροστά στους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, στις διεκδικήσεις και στα προβλήματα των εργαζομένων και θα συνεχίσουμε να είμαστε». Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, σημείωσε ότι η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων ήδη έχει μπει σε εφαρμογή, ενώ έχει προετοιμαστεί το έδαφος για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, την κατάργηση των βαριών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων κ.ά. «Μάλιστα - τόνισε ο Μ. Νουφαρίτσης - κυβερνητικά στελέχη και μη δεν έχουν κανένα δισταγμό να ανακοινώσουν τις μαύρες μέρες που περιμένουν τους εργαζόμενους μετά την ΟΝΕ».

«Εμείς - συνέχισε - αντιπαλέψαμε αυτή την πολιτική και συνεχίζουμε να το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Λέμε ότι στη χώρα παράγεται πλούτος και δεν μπορεί κάθε φορά "τη νύφη" να την πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Ζείτε στο πετσί σας καθημερινά τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Τι γίνεται στην Παιδεία που πετούν τα παιδιά μας έξω από τα σχολεία. Τη φωτιά που καίει στα Βαλκάνια και ήδη ετοιμάζουν τα παιδιά μας για τον πόλεμο. Πρόσφατα Ελληνες φαντάροι στάλθηκαν στη Γιουγκοσλαβία». Ο υποψήφιος βουλευτής αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα υπογράμμισε ότι είναι υποστηριχτές και υπέρμαχοι αυτής της πολιτικής. Η ΝΔ διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου διαχειριστή αυτής της πολιτικής και τα υπόλοιπα κόμματα στηρίζουν την ουσία των επιλογών της ΕΕ».

«Ζητάμε από εσάς - κατέληξε - τους εργάτες και όχι μόνο, να ψηφίστε το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που αντιπάλεψε αυτή την πολιτική και στους αγώνες έξω στο δρόμο, αλλά και μέσα στη Βουλή. Ζητάμε από εσάς, να ενισχύσετε το ΚΚΕ για να διαμορφωθούν εκείνες οι προϋποθέσεις για το κτίσιμο ενός λαϊκού μετώπου πάλης που θα παλέψει για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δική σου υπόθεση η ισχυροποίηση του ΚΚΕ(2019-06-15 00:00:00.0)
Ο λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα(2015-01-17 00:00:00.0)
Αντιπολίτευση από το στρατόπεδο του λαού(2007-09-28 00:00:00.0)
Νέος «Μαυρογυαλούρος» ο Γ. Μίχας(2002-08-29 00:00:00.0)
Στάση στις ΔΕΚΟ Πειραιά(1998-03-10 00:00:00.0)
Αντιπροσωπευτικό προεδρείο στο ΕΚΠ(1998-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ