Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μόνο το κεφάλαιο ωφελείται

Παρέμβαση του Γ. Πατάκη στην Ευρωβουλή

«Κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο των αποφάσεων της συνόδου της Λισαβόνας "για βιώσιμη ανάπτυξη και πλήρη απασχόληση" και παρά την αύξηση των ανισοτήτων, επιβάλλεται η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που οδηγεί στο μοίρασμα της ανεργίας, γενικεύει τις ελαστικές μορφές εργασίας, την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια των εργαζομένων και μειώνει το μισθολογικό κόστος, προκειμένου να εξασφαλίσει διαρκή ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Πατάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τη στρατηγική της απασχόλησης και της κοινωνικής πολιτικής στην ΕΕ.

«Με πρόσχημα τις δημογραφικές αλλαγές και τη βιωσιμότητα των Ταμείων, τόνισε ο ευρωβουλευτής, προτείνεται η παράταση του χρόνου εργασίας στη λογική της "ενεργού γήρανσης" και η ριζική ανατροπή του συστήματος ασφάλισης και συνταξιοδότησης. Η προτεινόμενη ανάπτυξη των επενδύσεων δε λύνει το πρόβλημα, αφού οι περισσότερες είναι τεχνολογικού εξοπλισμού, που, αντί να αυξάνουν, μειώνουν τις θέσεις απασχόλησης».

«Αντιτασσόμαστε, κατέληξε, στις πολιτικές της ΕΕ, τις εναρμονισμένες στο Σύμφωνο Σταθερότητας και στη διαδικασία της Λισαβόνας, γιατί είναι αντίθετες με τις ανάγκες των εργαζομένων, των αγροτών και των μικρομεσαίων στρωμάτων, αποσκοπούν στο γκρέμισμα των εργατικών κατακτήσεων και υπακούουν στις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου, του οποίου τα συμφέροντα εξυπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ