Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Ολοι στον αγώνα εναντίον της βαρβαρότητας...

Ανοιχτό κάλεσμα στο λαό της Αθήνας για τη συμμετοχή του στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο της 23ης του Μάρτη, στέλνει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ). Στην ανακοίνωσή της επίσης η ΠΟΛ, υπογραμμίζει ότι ο λαός πρέπει να βγει και πάλι στους δρόμους και να αποτρέψουν μια νέα αιματοχυσία. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Τα σύννεφα πολέμου διαρκώς πυκνώνουν πάνω από τον ουρανό της Γιουγκοσλαβίας και ένα καινούριο αιματοκύλισμα απειλεί τους λαούς των Βαλκανίων.

Ο διεθνής ιμπεριαλισμός, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με το πρόσχημα και αυτή τη φορά την υπεράσπιση των μειονοτικών δικαιωμάτων, ετοιμάζεται για νέα δολοφονική επίθεση κατά των λαών της Σερβίας.

Ο στόχος τους είναι σαφής. Είναι ο πλήρης διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας, η δημιουργία μικρών ΝΑΤΟικών προτεκτοράτων για την προώθηση στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή των γεωπολιτκών και οικονομικών συμφερόντων των ΗΠΑ και της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κρατών.

Στην υλοποίηση των παραπάνω σχεδίων, παίρνει ενεργά μέρος και η χώρα μας (ως μικρός ιμπεριαλιστής), τόσο με τη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων στη ΝΑΤΟική κατοχή της Βοσνίας και Κοσσόβου, όσο και με τη χρησιμοποίηση του ελληνικού εδάφους από τις στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Η απειλή πολέμου γίνεται ορατή από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην περιοχή του Κοσσόβου, όπου με την ανοχή της λεγόμενης ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ, η βία και η δολοφονική τρομοκρατία, από τις συμμορίες του «ΟΥΤΣΕΚΑ» σε βάρος Σέρβων και άλλων μειονοτήτων, παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση μεταξύ των Αλβανόφωνων Κοσσοβάρων και Σέρβων, η οποία ένταση αποτελεί το άλλοθι μιας γενικευμένης ΝΑΤΟ - Στρατιωτικής επέμβασης.

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο επιβάλλεται από τους εργαζόμενους και το λαό μας μεγαλύτερη επαγρύπνηση. Μαζικότερη και εντονότερη συμμετοχή μας στον αγώνα για την αποτροπή νέου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία για την υπεράσπιση της ειρήνης, της φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΛ, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του βάρβαρου πολέμου των 78 ημερών κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο των λογιστών και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, να πάρουν αγωνιστικά μέρος σε όλες τις αντιπολεμικές, φιλειρηνικές κινητοποιήσεις, που οργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, κινήματα ειρήνης και άλλοι μαζικοί κοινωνικοί φορείς, και να αξιώσουν:

  • Την απομάκρυνση από τη χώρα μας των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και την απαγόρευση χρησιμοποίησης του ελληνικού εδάφους από τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, που ετοιμάζουν νέο λουτρό αίματος, νέα υποδούλωση των λαών.
  • Την άμεση επιστροφή του ελληνικού στρατού από τη Βοσνία και το Κόσσοβο και να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ.
  • Να σταματήσει το απάνθρωπο εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και άλλες καπιταλιστικές χώρες στη Γιουγκοσλαβία, στην Κούβα και ΙΡΑΚ, καταδικάζοντας τους λαούς των χωρών αυτών στην πείνα και τη δυστυχία.
  • Να σταματήσει η επέμβαση στα εσωτερικά του λαού της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και στις άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τη χρησιμοποίηση του λεγόμενου «Συμφώνου Σταθερότητας», που αποσκοπεί στην κηδεμονία των λαών τους, στην επιβολή της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ