Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΒΟΛΟΥ
Εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις δικαστικές διώξεις του υπουργού Δικαιοσύνης κατά του «Ριζοσπάστη» και του περιοδικού «Νέμεσις» η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου.

Στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει ως προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, περιορισμό της ελευθερίας άσκησης πολιτικής κριτικής, ενέργειες που στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας και του δικαιώματος έκφρασης αντίθετης γνώμης, ενώ προσβάλλουν βάναυσα τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού.

Η Επιτροπή εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και στα δύο έντυπα, που «κρατούν ψηλά τη σημαία της ελευθεροτυπίας και της άσκησης κριτικής στην εξουσία, αλλά και σε κάθε άλλο έντυπο που θα διωχτεί κατά τρόπο που μας γυρίζει σε αλήστου μνήμης εποχές, καταδικασμένες στη συνείδηση του δημοκρατικού λαού μας».

Η Επιτροπή καλεί τον πρωθυπουργό να παρέμβει και να περιορίσει τις δικαστηριακές δραστηριότητες του υπουργού του ή να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του, ώστε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ως απλός πολίτης. Τέλος, απαιτεί να σταματήσουν οι τρομοκρατικές διώξεις και να τερματιστούν οι αντιδημοκρατικές και φασιστικές ενέργειες, που εγείρουν μείζον πολιτικό θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ