Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απεργιακός συναγερμός

Πανεργατικό συναγερμό σημαίνουν σ' ολόκληρη την πειραιώτικη περιφέρεια οι ταξικές δυνάμεις της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Πειραιά, μεταφέροντας το αγωνιστικό μήνυμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για απεργία στις 21 του μήνα, σε κάθε χώρο δουλιάς. Θέτουν, ταυτόχρονα, τον εργαζόμενο λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, για να δοθεί άμεση απάντηση και από το πρώτο λιμάνι της χώρας με το ξέσπασμα του βρώμικου ιμπεριαλιστικού πολέμου σε βάρος του λαού του Ιράκ. Τα πρώτα αποτελέσματα από τη μάχη της απεργιακής προετοιμασίας ανακοινώθηκαν χτες το απόγευμα, στη διάρκεια της σύσκεψης που οργάνωσε η Συντονιστική στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπου και καταλήχθηκε ότι στις 21 του μήνα θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού του Πειραιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη χτεσινή σύσκεψη, αποφάσεις για απεργία, τόσο για την 21 Μάρτη, όσο και με το σφύριγμα των πολεμικών σειρήνων, έχουν ήδη λάβει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά και το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Κερατσινίου. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σωματείο, πρόκειται για ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, οι οποίοι αποφάσισαν, ακόμα, την οργάνωση παγκερατσινιώτικης συγκέντρωσης και άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Για την ερχόμενη βδομάδα, έχουν καθοριστεί συνεδριάσεις στις διοικήσεις όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων του Πειραιά και όπου δεν είναι αυτό εφικτό, οι ταξικές δυνάμεις θα αναλάβουν να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμα ότι, εκτός από την κεντρική ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Συντονιστική Επιτροπή, να εκδοθεί ανακοίνωση ξεχωριστά και από κάθε εργασιακό χώρο και, βέβαια, αυτές να φτάσουν και στον τελευταίο εργαζόμενο, αποκαλύπτοντας παράλληλα και την τακτική των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚ Πειραιά.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε ώρα να πάει χαμένη. Ολες μας οι δυνάμεις πρέπει να ενεργοποιηθούν για τη μάχη της προετοιμασίας της απεργίας. Μιας απεργίας, που μπορεί να φέρει αποφασιστικό χτύπημα στην αντεργατική πολιτική και να δώσει προοπτική στο εργατικό κίνημα. Να απεγκλωβίσει δυνάμεις από την αντίληψη του συμβιβασμού και της υποταγής», επισήμανε ο Θόδωρος Κούτρας από το ΠΑΜΕ, ενώ επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ, την ίδια στιγμή που προετοιμάζουν μαζί με τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες τον πόλεμο σε βάρος του λαού του Ιράκ, έχουν κηρύξει τον πόλεμο και ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Ανεργία, φτώχεια και εκμετάλλευση είναι ό,τι θα επικυρώσουν οι ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής, που θα γίνεται - την ίδια μέρα με την απεργία - στις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ