Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ
«Σούζα» στις εντολές των εφοπλιστών

Οι δυνάμεις του ΣΥΝ αρνήθηκαν να βάλουν σε ψηφοφορία την πρόταση για απεργία στις 21 του Μάρτη

Οι αυθαιρεσίες και οι εκφυλιστικές ενέργειες «θριάμβευσαν» στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό που έγινε προχτές αργά το βράδυ. Η πλειοψηφία της διοίκησης, η οποία ελέγχεται από την «Αυτόνομη Παρέμβαση», με πρωτεργάτη τον πρόεδρο Θ. Βασιλόπουλο, στέλεχος του ΣΥΝ, έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να αποσπαστούν αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των εργοδοτών - εφοπλιστών και πρακτόρων - και της κυβέρνησης.

«Κατάφεραν» παραβιάζοντας κατάφωρα το καταστατικό και επιβάλλοντας συνοπτικές διαδικασίες, να μην τεθεί καν σε ψηφοφορία η πρόταση της αγωνιστικής παράταξης «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», για απεργία στις 21 του Μάρτη. Αυτό όταν απόφαση για απεργία έχει πάρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μάλιστα ο Θ. Βασιλόπουλος, ως γενικός γραμματέας στην Ομοσπονδία ψήφισε... υπέρ! Ακόμα, με ευθύνη των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας διαγράφτηκαν από το διεκδικητικό πλαίσιο του Συνδέσμου ακόμα και αυτά τα ελάχιστα αιτήματα που αφορούσαν την υπεράσπιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου, ενώ παρά τις διαμαρτυρίες του Σώματος, αρνήθηκαν ακόμα και να ψελλίσουν κάτι που να αφορά τον προετοιμαζόμενο πόλεμο των ιμπεριαλιστών εναντίον του λαού του Ιράκ!

Τα όσα συνέβαιναν στη διάρκεια της συνέλευσης, με ευθύνη του προέδρου, εξόργισαν τους εργαζόμενους, αρκετοί από τους οποίους δηλώνοντας την οργή τους αποχώρησαν από την αίθουσα.

Η ΔΑΣ με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι αποκαλύφθηκε περίτρανα η υποτακτική τακτική της πλειοψηφίας της διοίκησης, ενώ ως επιπλέον απόδειξη για τις αυθαίρετες διαδικασίες, αναφέρει το στοιχείο ότι στη Συνέλευση δε συμμετείχαν οι εργαζόμενοι από την Αθήνα, καθώς η διοίκηση κατά παράβαση του Καταστατικού αποφάσισε να γίνει με αυτούς ξεχωριστή Συνέλευση.

«Στη σημερινή κατάσταση - συνεχίζεται - που υπάρχει στο σωματείο, έχουμε υποχρέωση να βάλουμε ένα τέλος. Αγωνιστικά πρέπει να τσακίσουμε το ρουσφέτι και την τρομοκρατία που μετέτρεψαν το σωματείο σε παραμάγαζο των εφοπλιστών και των πρακτόρων. Οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία και τον τουρισμό υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και θα δώσουν αποφασιστική απάντηση στους εφοπλιστές και τους υπηρέτες τους». Η ΔΑΣ κάνει καθαρό ότι «θα αντισταθεί και θα παλέψει για την ανατροπή» αυτής της κατάστασης, ότι θα αγωνιστεί «για σταθερή δουλιά με 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο με την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ικανοποιητικές αυξήσεις και κατώτερο μισθό 1.000 ευρώ, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, Υγεία και Πρόνοια». Ακόμα, καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, καθώς ο πόλεμος που ετοιμάζεται, εκτός των άλλων, θα πλήξει και τον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ