Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Αλυτο το κτιριακό στα σχολεία

Υπόμνημα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων

Στο σοβαρό κτιριακό πρόβλημα των σχολείων των Χανίων, αναφέρεται υπόμνημα που έστειλε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων προς του υπουργείο Παιδείας και τη Νομαρχία.

«Με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθούμε αυτές τις μέρες την επιχείρηση αποπροσανατολισμού και εφησυχασμού των πολιτών του νομού Χανίων για το σοβαρό πρόβλημα του κτιριακού των σχολείων. Δυστυχώς στην επιχείρηση αυτή συναινούν και συμφωνούν, απ' ό,τι φαίνεται, τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων», τονίζεται και επισημαίνεται:

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, ο σύλλογος αναφέρει ότι οι μεγαλοστομίες του δεν πρέπει να ανακουφίζουν κανέναν αλλά να ανησυχούν. Γιατί ούτε ο κ. Μπαλτάς ούτε και η Νομαρχία δίνουν συγκεκριμένα κάποια λύση, ούτε για το ζήτημα της πρωινής βάρδιας των Δημοτικών Σχολείων και συστέγασης πολλών σχολείων μαζί, ούτε για το τι θα γίνει με τα νηπιαγωγεία της πόλης που, σήμερα, φιλοξενούνται σε υπόγεια πολυκατοικιών, υπόγεια, αποθήκες, μαγαζιά με τζαμαρίες κ.ά. Επίσης, για την αποπεράτωση του 19ου Δημοτικού Σχολείου το οποίο για να λειτουργήσει κανονικά έχει ανάγκη άλλων τριών αιθουσών τουλάχιστον.

«Πότε θα καταλάβουν, αυτοί, οι "εκσυγχρονιστές", ότι σύγχρονο σχολείο δε σημαίνει απλά αίθουσες μαθημάτων, αλλά και εργαστήρια, βιβλιοθήκες, γυμναστήριο (διαθέτουν μόλις 2 από τα 20 δημοτικά της πόλης), βοηθητικοί χώροι, αυλές», αναρωτιούνται οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.

Μιλώντας στο «Ρ» ο γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών νομού Χανίων, Σταύρος Ζώης, μας επισημαίνει: «Σαν σύλλογος προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη και κυρίως του συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, έτσι ώστε μέσα και από ένα κοινό συντονισμό των δυνάμεών μας να πιέσουμε τους αρμόδιους να δώσουν άμεσες λύσεις στο κτιριακό και τα άλλα σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν».

Επίσης, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου, σημειώνει τις σοβαρές ευθύνες και της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Χανίων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και υπογραμμίζει ότι αν δε δοθούν απαντήσεις σε όλα αυτά, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πιο δυναμικών κινητοποιήσεων, ακόμα και με την κήρυξης 24ωρης απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ