Τρίτη 4 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΤΟ
Διευρύνουν σ' όλη τη Μεσόγειο τις «αντιτρομοκρατικές» έρευνες...

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Το τελικό σχέδιο εκτεταμένων «αντιτρομοκρατικών» ΝΑΤΟικών νηοψιών, υποθαλάσσιων και εναέριων περιπολιών σ' όλη τη Μεσόγειο (από ανατολάς μέχρι Γιβραλτάρ...), ενέκριναν οι αντιπρόσωποι των 19 χωρών - μελών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, σύμφωνα με χτεσινοβραδινές δηλώσεις του ΝΑΤΟικού εκπροσώπου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον Ιβ Μπροντέρ (εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ), το τελικό σχέδιο για την πραγματοποίηση νηοψιών και εναέριων περιπολιών δεν περιορίζεται πλέον στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, όπως είχε αποφασιστεί αρχικά σε σύσκεψη αξιωματούχων της 5ης Φλεβάρη, αλλά διευρύνθηκε και «πλέον τελεί εν πλήρει λειτουργία»... Τώρα, μπορούν να γίνουν νηοψίες σε πλοία που πλέουν έως και τα Στενά του Γιβραλτάρ, εάν υπάρχει η πληροφορία ή υποψία τρομοκρατίας προσέθεσε χαρακτηριστικά ο ΝΑΤΟκός εκπρόσωπος.

Ενας απ' τους πρώτους αξιωματούχους που έσπευσαν να επικροτήσουν τη συγκεκριμένη απόφαση ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Νίκολας Μπερνς που χαιρέτισε τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως «σημαντική απόφαση που ενισχύει την αντιτρομοκρατική ικανότητα του ΝΑΤΟ και ενδεικνύει τη σταθερή δέσμευση του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας από οπουδήποτε και εάν προέρχεται!»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ