Τρίτη 4 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΑΣ - ΟΑΣΑ
Συνέχεια στον αγώνα για κατακτήσεις

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι 5.500 εργαζόμενοι στην Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ) - μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, προκειμένου να αναδείξουν νέα διοίκηση στο συνδικαλιστικό τους όργανο και να εκλέξουν αντιπροσώπους σε ΕΚΑ και ΟΥΠΑΕ (Ομοσπονδία εργαζομένων στις μεταφορές).

Σ' αυτές τις εκλογές είναι ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων και κατά συνέπεια η ενισχυμένη παρουσία αγωνιστικής διοίκησης στο Συνδικάτο. Αυτή ακριβώς την ανάγκη επισημαίνουν στην εκλογική τους διακήρυξη τα στελέχη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) και άλλοι εργαζόμενοι που συστρατεύονται με την παράταξη.

Οπως επισημαίνεται στην εκλογική διακήρυξη της παράταξης, από την ψήφο σ' αυτές τις εκλογές θα κριθεί αν για τα επόμενα τρία κρίσιμα χρόνια θα είναι ενισχυμένες στο ΔΣ του Συνδικάτου οι ταξικές δυνάμεις, με δοκιμασμένους ανθρώπους που πιστεύουν στον αγώνα και όχι στα παρακάλια.

Η ΔΑΣ καλεί κυρίως τους νέους στη δουλιά να μην υποκύψουν στις διάφορες πιέσεις που δέχονται από την εργοδοσία και τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με την ψήφο τους στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της παράταξης, να θωρακίσουν την ενότητα και τη μαχητικότητα του κλάδου.

Τα στελέχη της παράταξης επισημαίνουν την ανάγκη απεγκλωβισμού των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ από τη «λογική» της συναίνεσης και της υποταγής που πρεσβεύουν συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, σε μια προοπτική ένωσης των δυνάμεών τους με τους άλλους εργαζόμενους και όλοι μαζί, με μπροστάρη το ΠΑΜΕ, να αντικρούσουν την αντιλαϊκή λαίλαπα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ