Κυριακή 2 Μάρτη 2003 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την 93η επέτειο του Κιλελέρ

Αγρότες, αγρότισσες,

νέες και νέοι της υπαίθρου

Η 93η επέτειος της εξέγερσης του Κιλελέρ συμπίπτει με την προετοιμασία του ιμπεριαλιστικού πολέμου των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά του ιρακινού λαού, με στόχο τον έλεγχο των πετρελαίων και του γενικότερου χώρου της Μέσης Ανατολής και Ευρασίας. Σ' αυτόν τον άδικο πόλεμο, η μικρομεσαία αγροτιά, μαζί με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, πρέπει να αντισταθεί αποφασιστικά και ταυτόχρονα να ξεσκεπάσει την υποκρισία της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία με φιλειρηνικό προσωπείο παρέχει όλες τις διευκολύνσεις στους Αμερικανούς και Βρετανούς ιμπεριαλιστές.

Αγρότες, αγρότισσες,

νέες και νέοι της υπαίθρου

Από την εξέγερση του Κιλελέρ μέχρι σήμερα, με σκληρούς αγώνες, η μικρομεσαία αγροτιά άλλαξε σημαντικά τη ζωή της. Δεν απαλλάχτηκε όμως από την εκμετάλλευση των εμποροβιομηχάνων, των πολυεθνικών, του τραπεζικού κεφαλαίου και τον αυταρχισμό του αστικού κράτους. Γι' αυτό το Κιλελέρ αποτελεί σταθμό στο αγροτικό κίνημα και τα μηνύματά του έχουν ιδιαίτερη επικαιρότητα.

Σήμερα οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει πιο μαζικά να αντισταθούν στην ενδιάμεση αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και τη Συμφωνία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), που επιταχύνουν το ξεκλήρισμά τους και συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή σε λίγους μεγαλοαγρότες, στους σύγχρονους τσιφλικάδες.

Να πούνε ΟΧΙ στην εκμετάλλευσή τους από τους εμποροβιομήχανους και τις πολυεθνικές, που με τις πλάτες της κυβέρνησης και της ΕΕ αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα τους.

Να αγωνιστούν ενάντια στην τοκογλυφία του τραπεζικού κεφαλαίου, που επιδεινώνεται με την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και τις μαζικές κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων.

Να ανατρέψουν την πολιτική της κυβέρνησης, που ξεπουλάει στους ιδιώτες σημαντικές αγροτικές βιομηχανίες, που έγιναν με τον ιδρώτα και το μόχθο τους, και μετατρέπει τους συνεταιρισμούς σε ανώνυμες εταιρίες των μεγαλοαγροτών και εμποροβιομηχάνων.

Να αποκαλύψουν το διασπαστικό και υπονομευτικό ρόλο των ηγεσιών των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ.

Να αντισταθούν στους κοινοτικούς μηχανισμούς εκμαυλισμού των συνειδήσεών τους, στα «αγροτοδικεία» και στους κατασταλτικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης και του κράτους.

Πρέπει να απορριφθεί η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που ιδιωτικοποιεί την Υγεία, την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, επειδή εμποδίζει τη μόρφωση των παιδιών των αγροτών, υποβαθμίζει την περίθαλψή τους, διαιωνίζει τις συντάξεις πείνας και καταδικάζει την ύπαιθρο στη μιζέρια και στον πολιτιστικό μαρασμό.

Αγρότες, αγρότισσες,

νέες και νέοι της υπαίθρου

Μέσα από τις πολύμορφες κινητοποιήσεις που αναπτύξατε τα τελευταία χρόνια, μπορείτε να βγάλετε σοβαρά πολιτικά συμπεράσματα, ικανά να δώσουν προοπτική και διέξοδο στον αγώνα για την επιβίωσή σας.

Να εγκαταλείψετε μαζικά και οριστικά το ΠΑΣΟΚ, που έχει τη βασική ευθύνη για τη σημερινή άσχημη κατάσταση και σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορέσει για να σας ξεκληρίσει! Να εγκαταλείψετε και τη ΝΔ!

Να μην παρασυρθείτε από την ψηφοθηρική αντιπολίτευση της ΝΔ και να μην πάτε από τη «Σκύλλα» στη «Χάρυβδη». Η ΝΔ συμφωνεί απόλυτα με την ΚΑΠ και τις αναθεωρήσεις της, γι' αυτό έκανε και κάνει ό,τι μπορεί για να αποπροσανατολίσει και εκφυλίσει τον αγώνα σας.

Να απομονώσετε τις πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΝ, που εξωραΐζουν την ΚΑΠ, την προβάλλουν ως μονόδρομο και καλλιεργούν τη μοιρολατρία και την απογοήτευση.

Να ενισχύσετε το ΚΚΕ, που διαφωνεί ριζικά με την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και με όλες του τις δυνάμεις στήριξε τους αγώνες σας και τα στελέχη του πρωτοστάτησαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Αγρότες, αγρότισσες

Η πολιτική που σας ξεκληρίζει δεν είναι μονόδρομος, όπως θέλουν να τον παρουσιάζουν η κυβέρνηση και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Υπάρχει διέξοδος και είναι ρεαλιστική, αν οι μικρομεσαίοι αγρότες μαζί με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα δημιουργήσουν ένα ισχυρό λαϊκό μέτωπο, ικανό για ριζικές πολιτικές αλλαγές στη χώρα μας. Ενα Μέτωπο Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό, που κατάληξη της πάλης του θα είναι η λαϊκή εξουσία. Για να εφαρμοστεί μια πραγματική φιλοαγροτική πολιτική με βασικά χαρακτηριστικά:

  • Την ανάπτυξη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της αλιείας, έτσι ώστε να αξιοποιούνται όλες οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, να καλύπτονται οι σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του λαού μας, να εξοικονομείται συνάλλαγμα και να προστατεύονται το περιβάλλον και η δημόσια υγεία.
  • Την ανάδειξη του παραγωγικού συνεταιρισμού σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της γεωργίας, δίπλα στον κρατικό τομέα που στηρίζεται στην κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής της λαϊκής περιουσίας. Ετσι αντιμετωπίζεται με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα του μικρού και πολυτεμαχισμένου κλήρου, μειώνεται το κόστος παραγωγής και βελτιώνεται το αγροτικό εισόδημα, σε αντίθεση με τη συγκεντροποίηση που γίνεται σήμερα προς όφελος της πλουτοκρατίας.
  • Την κρατική στήριξη της γεωργίας, με εκτέλεση βασικών έργων υποδομής, με δημιουργία κρατικών επιχειρήσεων παραγωγής βασικών αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων, με ανάπτυξη της εγχώριας γεωργικής έρευνας με προνομιακή χρηματοδότηση των συνεταιρισμών και των μικρομεσαίων αγροτών κ.ά.
  • Την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών των κατοίκων της υπαίθρου με δημόσια, αποκεντρωμένα και αναβαθμισμένα συστήματα Υγείας, Παιδείας και Περίθαλψης, με ανθρώπινες αγροτικές συντάξεις, με δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών κέντρων στην ύπαιθρο.

Αγρότες, αγρότισσες,

νέες και νέοι της υπαίθρου

Ο,τι κατακτήσατε από την εξέγερση του ΚΙΛΕΛΕΡ μέχρι σήμερα, το κατακτήσατε με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα. Τίποτα δε σας χαρίστηκε. Δικαιούσθε ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που σας επιφυλάσσουν η κυβέρνηση, η ΕΕ και οι πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με την ΚΑΠ. Συνεχίστε τον αγώνα σας. Εχετε το δίκιο με το μέρος σας. Εχετε την ολόπλευρη συμπαράσταση του ΚΚΕ.

ΑΘΗΝΑ 2/3/2003

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ