Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ενάντια στον πόλεμο

Σε αντιπολεμικό συναγερμό καλεί τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις τους η μεγάλη σύσκεψη φορέων, που διοργάνωσε χτες η ΕΕΔΥΕ

Στην κλιμάκωση των αντιπολεμικών λαϊκών εκδηλώσεων αποφάσισαν να προχωρήσουν η ΕΕΔΥΕ, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», το ΠΑΜΕ και εκατοντάδες άλλοι μαζικοί φορείς, καλώντας τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε αντιπολεμικό συναγερμό, για την αποτροπή του πολέμου εναντίον του ιρακινού λαού. Για να διακόψει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση κάθε διευκόλυνση της προετοιμασίας του και συμμετοχής της χώρας σ' αυτόν.

Στα πλαίσια αυτά, η μεγάλη σύσκεψη φορέων, που διοργανώθηκε χτες από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης, κατέληξε, να πραγματοποιηθεί νέο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στις 15 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ και την αμερικανική πρεσβεία. Παράλληλα, μια μέρα νωρίτερα, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα βρεθεί σε «ανθρώπινο κλοιό», αφού οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, αποφάσισαν να περικυκλώσουν το ελληνικό Πεντάγωνο, ενόψει και της Συνόδου των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, που θα πραγματοποιείται εκείνες τις μέρες στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, η σύσκεψη των φορέων καλεί το λαό όλης της χώρας -πέρα και ξέχωρα από τις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις - την πρώτη μέρα του πολέμου, να γεμίσει τους δρόμους και να διατρανώσει την αντίθεσή του στην έναρξη του νέου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.


ΣΕΛ.  10   -   11

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ