Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Σταθερά στο δρόμο του μετώπου

Την Κυριακή 23/2 έληξαν με επιτυχία οι εργασίες της δεύτερης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Κομμουνιστικής Ανανέωσης με την εκλογή νέων καθοδηγητικών οργάνων. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πολιτική κίνηση κατά τη διάρκεια της τριήμερης συνδιάσκεψης, αναπτύχθηκε βαθύς και γόνιμος προβληματισμός και ιδεολογικοπολιτικός διάλογος, για την παγκόσμια κατάσταση, την ελληνική πολιτική κατάσταση, για το κοινωνικό και ταξικό τοπίο στη χώρα μας και διεθνώς, για τον πόλεμο και τις επιπτώσεις του, για τη συγκρότηση του Μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, με στόχο το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.

Ενα Μέτωπο, υπογραμμίζεται, που οφείλει να ενοποιήσει πολιτικά τη χειρωνακτική με την πνευματική εργασία. Να προωθήσει τη συμμαχία της εργατικής τάξης με τις δυνάμεις που αυτοαπασχολούνται σε παραγωγικές και κοινωνικά ωφέλιμες δραστηριότητες, αντιτιθέμενο ταυτόχρονα στα παρασιτικά μικρομεσαία συμφέροντα. Να διαμορφώσει το μπλοκ των δυνάμεων της εργασίας, της γνώσης, του πολιτισμού, της νεολαίας, του φεμινισμού και της οικολογίας. Την ουσιαστική δηλαδή σύγκλιση των παραδοσιακών μαζικών υποκειμένων - βασικά του εργατικού κινήματος με τα διαταξικά αυτά κινήματα. Ο σεβασμός της αυτονομίας - σημειώνεται στην ανακοίνωση - και η οργανική συνάρθρωση των κινημάτων κοινωνικής κριτικής με τα παραδοσιακά μαζικά κινήματα και τα πολιτικά υποκείμενα της επαναστατικής πάλης αποτελεί αναγκαίο στόχο, που η προώθησή του συμβαδίζει με την πάλη για την υπόθεση του σοσιαλισμού.

Στη συνδιάσκεψη παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Στ. Λάμπρου μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ, ο Ν. Χουντής μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, ο Π. Μαντάς μέλος της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ, ο Κ. Διάκος μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων - Πράσινων, ο Π. Κλαυδιανός μέλος της Γραμματείας της ΑΚΟΑ, ο Στ. Βασιλείου μέλος της Γραμματείας της ΚΕΔΑ, ο Π. Κωνσταντίνου μέλος της Γραμματείας του ΣΕΚ, ο Τ. Θανασούλας εκπρόσωπος της ΟΚΔΕ/Σπάρτακος, ο Π. Κοσμάς εκπρόσωπος της ΔΕΑ, η Μ. Μαυροειδή εκπρόσωπος της ΚΟΕ και εκπρόσωπος του Κέντρου Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών της Τουρκίας και της Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ