Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Πρασινο-γάλαζο «φίμωτρο»

Αν νομίζετε ότι οι ρυθμίσεις φίμωσης, που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στην υπόθεση της δίκης για τη «17 Ν», είναι πρωτοφανείς, κάνετε λάθος. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις (που έγιναν και νόμος του κράτους τον περασμένο Δεκέμβρη) έχουν πολύ ευδιάκριτους εμπνευστές, δεδομένου ότι έχουν και ...παρελθόν. Γι' αυτό, άλλωστε, δεν ήταν μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ, που υπερψήφισε το συγκεκριμένο νόμο. Μαζί, δηλαδή, αποφάσισαν τη φίμωση των ΜΜΕ.

Μάλιστα, έχει ιδιαίτερη αξία να θυμηθούμε για ποιους λόγους υπερψήφισε η ΝΔ τη διάταξη για απαγόρευση της ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης της δίκης. Κατά την ομιλία της, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όταν συζητείτο το νομοσχέδιο, η αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης της ΝΔ, η κ. Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, απευθυνόμενη στον κ. Πετσάλνικο, έλεγε:

«Αισθανόμαστε ευτυχείς, που η κυβέρνηση επιστρέφει ολοταχώς στις ρυθμίσεις της δικής μας κυβέρνησης»!

Οπως σωστά αντιλαμβάνεστε, η κ. Μπενάκη αναφερόταν στις ρυθμίσεις του λεγόμενου «τρομονόμου» της εποχής Μητσοτάκη, που οδήγησε στη φυλακή μερικούς ανθρώπους του Τύπου...

Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, που το πρώτο του νομοσχέδιο ως κυβέρνηση το 1994 ήταν ακριβώς η κατάργηση του «τρομονόμου» Μητσοτάκη, έκτοτε έφτιαξε τους δικούς του «τρομονόμους» και, ως εκ τούτου, αναγνωρίζεται πλέον από τη ΝΔ ως συνεχιστής (και μάλιστα «ολοταχώς»...) της δικής της πολιτικής, δηλαδή της πολιτικής της ...«επαράτου Δεξιάς».

***

Επειδή, όμως, πολλοί ξεχνούν, καλό είναι να θυμίσουμε και την ακόλουθη τοποθέτηση, που έγινε στην ολομέλεια της Βουλής, όταν γινόταν η συζήτηση του νομοσχεδίου - «φίμωτρο» (το οποίο, επαναλαμβάνουμε, ψήφισαν μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ):

«Να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο υφιστάμενο πλαίσιο, το οποίο επιτρέπει τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη των δικών».

Ηταν η τοποθέτηση του ΚΚΕ και του εκπροσώπου του, Αντ. Σκυλλάκου.


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ