Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Πρόσκληση για μεγάλη κινητοποίηση στη Σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας

Συνέντευξη Τύπου του Θ. Γουλή, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής της Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ

Σε δύο θέματα των πολιτικών εξελίξεων στάθηκε ο Θ. Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Β/Δ Ελλάδας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Γιάννενα, χτες (26/2/2003) το πρωί. Το πρώτο θέμα αφορά στην εκτίμηση του ΚΚΕ για τον επικείμενο πόλεμο εναντίον του ιρακινού λαού, τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της 15ης Φλεβάρη και την κινητοποίηση της 23ης Φλεβάρη στο Ακτιο, και το δεύτερο θέμα αφορά στην προγραμματισμένη Σύνοδο των Υπ. Γεωργίας, που θα γίνει στην Κέρκυρα στις 12 έως 15 Μάρτη, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε στην Κέρκυρα, για το συγκεκριμένο γεγονός, ο υπ. Γεωργίας, Γ. Δρυς.

Οσον αφορά στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις της 15ης Φλεβάρη υπογράμμισε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα και, ειδικότερα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, ξεχύθηκαν στους δρόμους. Αυτό, είπε ο ομιλητής, είναι ενθαρρυντικό και εκφράστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν το ξέσπασμα του πολέμου. Κάλεσε το λαό να βγει στους δρόμους την πρώτη μέρα κήρυξης του πολέμου, να δώσει συνέχεια στη δράση του, να συμμετάσχει, μαζικά στην απεργία που έχουν προκηρύξει Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες στις 21 Μάρτη και στην οποία γίνεται προσπάθεια να συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ. Επίσης, το μέλος της ΚΕ τόνισε ότι η κινητοποίηση της Συντονιστικής Γραμματείας των φιλειρηνικών κινήσεων και των μαζικών φορέων της Βορειοδυτικής Ελλάδας, συγκέντρωσε πάνω από δυόμισι χιλιάδες κόσμο στη ΝΑΤΟική Βάση του Ακτίου. Τόνισε, ακόμα, ότι οι τοπικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΝ και το Κοινωνικό Φόρουμ, αλλά και ο «κεντροαριστερός» δήμαρχος Πρέβεζας, Μ. Κλάπας - μέλος της ΚΕ του ΣΥΝ - δε συμμετείχαν στη φιλειρηνική κινητοποίηση παρά το ότι η συγκεκριμένη βάση αποτελεί «καρκίνωμα» για τη ζωή του λαού της περιοχής. Οι παραπάνω δυνάμεις, όπως σημειώνει ο ομιλητής, θέλουν να έχουν και να φτάνουν σε έναν καθωσπρέπει «αντιαμερικανισμό», δε θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με βασικό κρίκο της στρατιωτικής μηχανής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, όπως η βάση του Ακτίου και χαρακτηρίζονται από τη διγλωσσία τους απέναντι στον ελληνικό λαό. Καμία ελπίδα δεν μπορεί να έχουν οι λαοί από το Κοινωνικό Φόρουμ που ελέγχεται από τη διεθνή σοσιαλδημοκρατία ή από την αντίθεση της Γαλλίας και της Γερμανίας στον πόλεμο των ΗΠΑ - τόνισε ο ομιλητής - αλλά στο μόνο που μπορούν να πιστεύουν είναι στη δύναμή τους να φρενάρουν και να αποτρέψουν τον πόλεμο με την πάλη τους.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπ. Γεωργίας, ο οποίος συγκάλεσε στις 21/2/2003 ΝΣ στην Κέρκυρα για τη Σύνοδο των υπ. Γεωργίας, ο Θ. Γουλής υπογράμμισε πως ο Γ. Δρυς προσπάθησε να εξασφαλίσει τουλάχιστον την ανοχή των τοπικών φορέων και του κερκυραϊκού λαού, απέναντι σε αυτή τη Σύνοδο που θα πάρει αποφάσεις χτυπήματος της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας. Οπως τόνισε το μέλος της ΚΕ, υπήρξε η κατάλληλη αντίδραση από τη ΝΑΣ Κέρκυρας, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου και παράλληλα κάλεσε τους φορείς των αγροτών, των κτηνοτρόφων, αλλά και τους φορείς της εργατικής τάξης των Ιωαννίνων και όλης της Β/Δ Ελλάδας, να προετοιμαστούν, ούτως ώστε το Μάη στην Κέρκυρα να γίνει μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην αντιαγροτική και αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φοβούνται την επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή(2009-10-02 00:00:00.0)
Ανυπακοή στην «ανθυγιεινή» πολιτική της ΕΕ(2004-05-20 00:00:00.0)
Η αντιλαϊκή πολιτική υπεύθυνη και για τα προβλήματά σας(2003-10-16 00:00:00.0)
«Εφυγε» ξαφνικά ο σύντροφος Θόδωρος Νίνος(2002-09-17 00:00:00.0)
Για νομαρχία ταγμένη με τα λαϊκά συμφέροντα(2002-04-27 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις στην περιφέρεια(2000-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ