Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΡΗΤΗ - ΣΟΥΔΑ
Πολεμικά έρχονται και πάνε...

Η κυβέρνηση διαθέτει και πετρελαιοφόρα για τον ανεφοδιασμό των αμερικάνικων πολεμικών...

Γαλλικό αεροπλανοφόρο σε στρατιωτική άσκηση στη Σούδα της Κρήτης

Eurokinissi

Γαλλικό αεροπλανοφόρο σε στρατιωτική άσκηση στη Σούδα της Κρήτης
Ανεβαίνει ο «πολεμικός πυρετός» στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, όπου οι προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών για τον πόλεμο σε βάρος του λαού του Ιράκ κορυφώνονται.

Η αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, που πλέον έχει αναβαθμιστεί σε νούμερο ένα βάση των Αμερικάνων για τον πόλεμο στο Ιράκ, αλλά και βάση ανεφοδιασμού και πληροφοριών για όλη τη Μεσόγειο, δέχεται καθημερινά δεκάδες πολεμικά πλοία, πυρηνοκίνητα υποβρύχια και αεροπλανοφόρα.

Ετσι, την Κυριακή, στη βάση της Σούδας, κατέπλευσαν δύο ακόμη πυρηνοκίνητα υποβρύχια του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, το «Boise» και το «Augusta», τα οποία, αφού ανεφοδιαστούν, θα αποπλεύσουν με τελικό προορισμό τον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Τετάρτη, αναμένεται να δέσει στο λιμάνι της Βάσης, το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Toledo» και μέσα στη βδομάδα αναμένεται να καταπλεύσει η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη Μεσογείου του ΝΑΤΟ, «STANAFOR MED», αποτελούμενη από έξι φρεγάτες και 150 άνδρες η κάθε φρεγάτα.

Τα πλοία της Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου προέρχονται από Τουρκία, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και συμπεριλαμβάνεται το ελληνικό «Ελλη». Ενώ, συμμετέχοντας μέχρι τα μπούνια στην προετοιμασία του πολέμου, η κυβέρνηση, στη συγκεκριμένη περίπτωση, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών εφοδιασμού των Αμερικάνων, έχει (προσωρινώς;) διαθέσει και το πετρελαιοφόρο «Ζευς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ