Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΥΡΟΣ ΡΟΔΟΥ
Ολλανδική υπόθεση

Με την κατάκτηση της 74ης θέσης από το Βασίλη Αναστόπουλο, που ήταν και η καλύτερη από ελληνικής συμμετοχής, ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή ο 9ος Ποδηλατικός Γύρος Ρόδου. Ο αγώνας αυτός συνοδεύτηκε από ατυχίες για την ελληνική αποστολή, αλλά και από σκληρό συναγωνισμό με πολλούς αθλητές παγκόσμιας κλάσης.

Ο Αναστόπουλος, λίγο μετά την κατάκτηση της 41ης θέσης στο 4ο και τελευταίο ετάπ, δήλωσε: «Αν και περιμέναμε να είναι μια εύκολη μέρα, τελικά ήταν το πιο δύσκολο ετάπ. Γινόντουσαν επιθέσεις συνέχεια για να πάρουν την κίτρινη φανέλα από τον πρωτοπόρο. Στόχος μας ήταν ένα καλό πλασάρισμα μέσα στην 10άδα για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και να κλείσουμε τον αγώνα με μια μεγάλη επιτυχία, αλλά δυστυχώς μείναμε τρεις και δεν καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε στις αυξημένες απαιτήσεις και το γρήγορο τέμπο».

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Γιώργος Λεβεντάκης, εμφανίστηκε στεναχωρημένος γιατί η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να δώσει χαρά στον κόσμο της Ρόδου. «Ο γύρος κύλησε όπως ακριβώς τον περίμενα. Λόγω των αυξημένων αγωνιστικών υποχρεώσεων δεν καταφέραμε να παρουσιαστούμε όπως θέλαμε. Δυστυχώς. Γιατί θέλαμε να είμαστε καλοί εδώ, μπροστά στον κόσμο μας. Με εξαίρεση το χθεσινό ετάπ, είμαστε γενικά ευχαριστημένοι». Νικητής του Γύρου ήταν τελικά ο Ολλανδός Μπραμ Σμιτζ, ενώ πίσω του στη γενική κατάταξη βρέθηκαν ο Γερμανός Σεμπαστιάν Λανγκ και τρίτος ο Δανός Τόμας Μπρουν Ερικσεν. Στο σπριντ ανάβασης πρώτος ήταν ο Ιταλός Μάρκο Σεπερλίνι, στο σπριντ ευθείας ο Δανός Αλαν Μπο Αντερσεν και στην κατηγορία κάτω των 23 ετών ο Μπας Χίλινγκ από την Ολλανδία.


Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ