Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Φονιάδες ολικής καταστροφής

Οι ιμπεριαλιστές δεν έχουν κανέναν ηθικό ή άλλον ενδοιασμό να παραδώσουν ολόκληρη την υφήλιο στον όλεθρο. Το απέδειξαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ρίχνοντας την ατομική βόμβα μόνο και μόνο, για να αποδείξουν ότι είναι κυρίαρχοι του πλανήτη

Του Βαγγέλη Χερουβείμ από την «Αυγή»
Του Βαγγέλη Χερουβείμ από την «Αυγή»
Μόνο τυχαία δεν ήταν η διαρροή που έγινε ταυτόχρονα σε δύο εφημερίδες εκατέρωθεν του Ατλαντικού για τη νέα γενιά πυρηνικών που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν οι Αμερικανοί στο πλαίσιο του δόγματος του «προληπτικού πολέμου». Από τον Δεκέμβρη του 2001 που ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ντ. Ράμσφελντ, παρουσίασε την «Ανασκόπηση της Πυρηνικής Στρατηγικής» των ΗΠΑ, ολοένα και συχνότερα διοχετεύεται προς τα έξω, η αποφασιστικότητα των ΗΠΑ για χρήση πυρηνικών όπλων, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της «Αντιπυραυλικής Ασπίδας». Πού το πάνε, λοιπόν, οι θερμοκέφαλοι της Ουάσιγκτον; Να καταστήσουν τα πυρηνικά ως το κατ' εξοχήν όπλο του «προληπτικού πολέμου», να τα επιβάλουν ως το «υπερόπλο» για την επιβολή της αμερικανικής ηγεμονίας.

Οι ελεγχόμενες «διαρροές» για χρήση πυρηνικών όπλων έχουν στόχο να στείλουν μηνύματα τόσο προς τις ανταγωνίστριες δυνάμεις, όσο κυρίως στους λαούς τους οποίους θέλουν να εθίσουν στην ιδέα μιας «αναπόφευκτης» χρήσης πυρηνικών όπλων. Ακριβώς για να δικαιολογήσουν το απίστευτο ανοσιούργημα κατά της ανθρωπότητας έχουν αρχίσει εδώ και μερικά χρόνια να πουλάνε το παραμύθι περί διάδοσης «όπλων μαζικής καταστροφής» από τα «κράτη - ταραξίες». Το χειρότερο είναι ότι οι ιμπεριαλιστές δεν έχουν κανέναν ηθικό ή άλλον ενδοιασμό να παραδώσουν τον πλανήτη στον πυρηνικό όλεθρο. Το απέδειξαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ρίχνοντας την ατομική βόμβα μόνο και μόνο για να αποδείξουν ότι είναι κυρίαρχοι του κόσμου.

Η πραγματική απειλή ακόμα και για την ίδια την ύπαρξη της ανθρωπότητας, για την ίδια τη διατήρηση της ζωής πάνω στον πλανήτη, είναι ο ιμπεριαλισμός. Η διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής είναι αποκλειστικά δικό του έργο. Γνωρίζει μόνο ένα όριο, το γενικό ξεσηκωμό των λαών, που θα αποτρέψει την ολική καταστροφή. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ