Κυριακή 23 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΙΗΓΗΜΑ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Μαρούσκα Χατζηγιάννη

Η Μαρούσκα Χατζηγιάννη γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου περάτωσε τις γυμνασιακές της σπουδές. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Business Administration στην ΑΣΟΕΕ, Αρχιτεκτονική στην IUAN της Βενετίας και Καλές Τέχνες στην Belle Arti της Ρώμης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα «Ευρωπαϊκή Ενωση και Αναπτυσσόμενες Χώρες» με θέμα της διατριβής της «Πορνεία - ένα διαρκές έγκλημα» με καθηγήτρια την κα Μαίρη Μπόση.

Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το μετεκπαιδευτικό τμήμα «Η τέχνη της συγγραφής» των Cristie's. Η Μαρούσκα Χατζηγιάννη, ενεργό μέλος του γυναικείου κινήματος, αρθρογραφεί επί σειρά ετών σε εφημερίδες και περιοδικά. Εχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Γιουκαλίλι» και το «Ενα παλιό πολύ παλιό τρενάκι» Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

Παραγωγός της εκπομπής «Γυναίκες δημιουργοί και όχι μόνον» στον «Επικοινωνία FM 94» (Δημοτικό Ραδιόφωνο Ν. Ηρακλείου) από τριετίας. Παρουσιάζει συγγραφείς, λογοτέχνες, ποιητές, πρόσωπα με δράση και συμμετοχή στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα. Εχει έναν γιο 19 χρόνων, τον Θύμιο, που σπουδάζει Μουσικολογία στην Αγγλία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ