Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκλέχτηκαν οι αιρετοί των δικαστών

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν οι εκλογές των δικαστών για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων στο θεσμό της αυτοδιοίκησης των δικαστηρίων.

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, που είναι και το μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας, νέος προϊστάμενος εκλέχτηκε ο πρόεδρος πρωτοδικών Νεκτάριος Βαζαίος με 160 ψήφους, έναντι 141 του Χρ. Τζανερρίκου, 132 του Γ. Μιχολιά και 100 του Κ. Μπαλντά. Ο Ν. Βαζαίος διαδέχτηκε τον Ιωάν. Χαμηλοθώρη. Για τις άλλες θέσεις του τριμελούς συμβουλίου εκλέχτηκαν οι πρωτοδίκες Γ. Διονυσάτος και Κ. Γκανάτσιος με αναπληρωματικούς τους Ε. Κοκκινογένη και Δ. Πανταζόπουλο.

Στο Εφετείο της Αθήνας εκλέχτηκε ο Χ. Παπαδάκης, που συγκέντρωσε 126 ψήφους έναντι 78 του Ιωάν. Δωβίλα. Επίσης, στην τριμελή διοίκηση εκλέχθηκαν οι εφέτες Γ. Χλαμπουτάκης και Αχ. Νταφούλης.

Στο Πρωτοδικείο Πειραιά προϊστάμενος εκλέχτηκε ο Δ. Φλέγκας και μέλη οι Α. Χριστοδούλου και Χ. Σκευοφύλακας, ενώ στη Θεσσαλονίκη προϊστάμενος ο Π. Κατσιρούμπας και μέλη οι Ελ. Σισμανίδης και Αθ. Χερχελετζής.

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας προϊστάμενος εκλέχτηκε οΣτ. Μετάκος και αναπληρωματική η Αγ. Λαϊνιώτη. Μέλη εκλέχτηκαν οι Αν. Κατσαρόλης και Α. Ατσαλάκη με αναπληρωματικούς τις Δ. Θεοφανίδου - Γκρίλια και Σ. Τσέκου.

Επίσης, στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας εκλέχτηκαν o Δ. Μπέικος με αναπληρωματικό τον Δ. Καραμέτο και μέλη τους Φ. Κατσίγιαννη και Αθ. Καραμιχαλέλη.

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά προϊστάμενος εκλέχτηκε ο Δ. Ράικος με αναπληρωματικό τον Ιωάν. Βενετσανάκη και μέλη τις Αικ. Κεφαλάκη και Αθ. Κεχρή.

Τέλος, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης προϊστάμενος εκλέχτηκε ο Κ. Παππάς, με αναπληρωματικό τον Ι. Λαμπρόπουλο και μέλη τους Δέσπ. Κοσκερίδου και Βλ. Μωυσίδη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ