Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΙΚΑ
Ντροπή κ. Νεκτάριε!

Για απαράδεκτη συμπεριφορά προς τους συνταξιούχους, κατά τη διάρκεια πλατιάς σύσκεψης συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΓΣΕΕ, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του ΙΚΑ, καταγγέλλει τον διοικητή του ΙΚΑ, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Ο διοικητής του ΙΚΑ, για να δικαιολογήσει τα χάλια των ιατρείων, με τις ελλείψεις γιατρών, με τις ουρές και την ταλαιπωρία των ασθενών, καθώς και την αναμονή μέχρι και ένα μήνα, με το ραντεβού μέσω του 184, επιδόθηκε σ' ένα υβρεολόγιο κατά των συνταξιούχων και έριξε την ευθύνη σε αυτούς». Σημειώνεται ότι ο διοικητής του ΙΚΑ, ισχυρίστηκε πως οι συνταξιούχοι επισκέπτονται 25 φορές το μήνα τις μονάδες Υγείας, προφανώς γιατί δεν έχουν δουλιά να κάνουν κάποιοι και πηγαίνουν εκεί και κάνουν βόλτες...

Σχολιάζοντας τους προσβλητικούς ισχυρισμούς του Μ. Νεκτάριου η Ομοσπονδία σημειώνει πως «κατά τον διοικητή του ΙΚΑ, οι συνταξιούχοι ή πηγαίνουν εκεί για ψυχαγωγία ή είναι μαζοχιστές και τους αρέσει να βασανίζονται, περιμένοντας ώρες στις ουρές. Ντροπή κ. Νεκτάριε!

Καταγγέλλουμε τον κύριο Νεκτάριο για την απαράδεκτη συμπεριφορά του σε αυτή τη γενιά, που αγωνίστηκε για να υπάρχει το ΙΚΑ και έχει προσφέρει μια ζωή, χώρια τι της έκλεψαν όλες οι μπλε και πράσινες κυβερνήσεις από το 1950. Ο κ. Νεκτάριος, αντί να μεταθέτει με προσβλητικό τρόπο στους συνταξιούχους τα σοβαρά προβλήματα του ΙΚΑ, καλά θα κάνει να πάρει άμεσα μέτρα σύμφωνα με τις προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού και συνταξιουχικού κινήματος».

Τέλος, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, προειδοποιεί τον διοικητή του ΙΚΑ και την κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμα και σε καταλήψεις (όπως στο Ηράκλειο Κρήτης), προκειμένου οι αρμόδιοι να πάρουν μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης. Αυτό που χρειάζεται, επισημαίνεται, είναι πρόσληψη γιατρών και καλύτερη οργάνωση των ιατρείων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ