Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μαθήματα ενωμένου αγώνα

Παραλήρημα Ανωμερίτη γιατί οι σπουδαστές αρνούνται να υπηρετούν σε εφοπλιστικά στρατόπεδα

Με την κλιμάκωση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων συνεχίζουν οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) τη μάχη που έχουν ξεκινήσει από τις 14 Γενάρη για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση που έχει συντάξει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης, αντιγράφοντας αυτούσιες τις αξιώσεις της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για τη μετατροπή των σχολών σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια παραγωγής φτηνού και ημικαταρτισμένου ναυτεργατικού δυναμικού. Αύριο στις 11 το πρωί οι σπουδαστές από τις Ακαδημίες όλης της χώρας θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια με πορεία θα διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Το κάλεσμα για την πανελλαδική συγκέντρωση έχει απευθύνει ο Σύλλογος των σπουδαστών της ΑΕΝ Ασπροπύργου, που αποτελεί τη μεγαλύτερη Ακαδημία της χώρας. Σήμερα στις 10 το πρωί το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις της σχολής στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για το νομοσχέδιο, αλλά και για τα παραπέρα αγωνιστικά βήματα των σπουδαστών. Η σχολή του Ασπροπύργου έχει καταληφθεί από τους σπουδαστές από τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους, ενώ από τις 14 του Γενάρη απείχαν από τα μαθήματα.

Σε κατάληψη για δεύτερη βδομάδα από τους σπουδαστές βρίσκεται και η ΑΕΝ Θεσσαλονίκης. Οι σπουδαστές της ΑΕΝ Χίου συνεχίζουν την αποχή, ενώ για σήμερα το πρωί έχουν προγραμματίσει πορεία στο κέντρο του νησιού, με σταθμούς τη νομαρχία και το δημαρχείο. Από τα μαθήματα εξακολουθούν να απέχουν και οι μαθητές της ΑΕΝ Οινουσσών, ενώ από προχτές αποχή ξεκίνησαν και οι σπουδαστές της ΑΕΝ Κρήτης.

Στο μεταξύ χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες, φανερά ενοχλημένος από τους σπουδαστικούς αγώνες και τον ταξικό τους προσανατολισμό «βγήκε εκτός εαυτού». Αρχικά χαρακτήρισε τα αιτήματα των σπουδαστών «ανεδαφικά». Στη συνέχεια αφού... ανακάλυψε ότι «είναι 30 με 40 αυτοί που έχουν καταλάβει τη σχολή», όταν στην κινητοποίηση παίρνουν μέρος σύσσωμοι οι σπουδαστές, είπε με θράσος ότι η σχολή Ασπροπύργου «κατελήφθη από φοιτητές που δεν είναι φοιτητές στις 12 τα μεσάνυχτα, γιατί κάποιοι κινούνται νύχτα»! Προφανώς, θα πήρε παράδειγμα από τον εαυτό του, όταν νύχτα έβαζε στις 29 Μάη τους ασφαλίτες του να σακατεύουν όσους απεργούς ναυτεργάτες δεν προλάβαιναν οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού. Και συνεχίζοντας το παραλήρημά του, είπε ακόμα: «Και όλα αυτά φυσικά, όπως γράφει και ο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ", υπό το συντονισμό της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», καταδεικνύοντας έτσι τους... «υπόπτους του εγκλήματος»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ