Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Τορπιλίστηκε η κοινή προσπάθεια των πολιτικών νεολαιών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Η προσπάθεια των πολιτικών νεολαιών να καταλήξουν σε ένα κοινό πολιτικό πλαίσιο και κάλεσμα προς την ελληνική νεολαία να συμμετάσχει μαζικά στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 15 του Φλεβάρη, πραγματοποιώντας κοινή πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, δεν καρποφόρησε τελικά, με ευθύνη, όπως φαίνεται, της Νεολαίας ΣΥΝ, που δεν αποδεχόταν το κοινό πλαίσιο αν αυτό δεν καλούσε στη συγκέντρωση του «Φόρουμ», δηλαδή του ΣΥΝ.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκαν εκπρόσωποι των ΚΝΕ, Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ΟΝΝΕΔ, Νεολαίας ΣΥΝ, ΚΟΕ (πρώην Α/συνέχεια) και ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά). Από αυτή την πρώτη συνάντηση φάνηκε η δυνατότητα να συμφωνήσουν οι Νεολαίες στο πλαίσιο αιτημάτων που θα συνόδευε το κάλεσμα σε κινητοποίηση. Ομως, από αυτή την πρώτη συνάντηση φάνηκαν και οι διαφωνίες, που εκφράστηκαν από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και τη Νεολαία ΣΥΝ σχετικά με το χώρο συγκέντρωσης. Στη δεύτερη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χτες, όλες οι Νεολαίες κατέληξαν στο πλαίσιο και στη σύγκληση διαφορετικών συγκεντρώσεων και μιας κοινής πορείας στην αμερικανική πρεσβεία (Συμφώνησε ακόμα και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ που στην πρώτη συνάντηση είχε διαφωνήσει) εκτός από τη Νεολαία ΣΥΝ. Τελικά δεν υπογράφτηκε κοινό κάλεσμα εφόσον αυτό δεν μπορούσε να είναι ομόφωνο.

Σχετικά με την αντιπολεμική κινητοποίηση στις 15 του Φλεβάρη και τη σχετική συνάντηση των πολιτικών νεολαιών, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε χτες την παρακάτω ανακοίνωση:

«Μπροστά στα μεγάλα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις 15 του Φλεβάρη σε πολλές πόλεις της χώρας και σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκαν επαφές και συνάντηση πολιτικών νεολαιών και οργανώσεων.

Επιδίωξη της ΚΝΕ ήταν η συνάντηση να καταλήξει σε κάλεσμα προς τη νεολαία που:

α) Να καταδικάζει με τον πιο ξεκάθαρο δυνατό τρόπο τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ για τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ, να αναδεικνύει τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και τελικά να απαιτεί να μην υπάρχει καμιά συμμετοχή-εμπλοκή της χώρας μας (παραχώρηση βάσεων, εναέριου χώρου, αποστολή στρατευμάτων, πολεμικού υλικού κ.ά.).

β) Να καλέσει πλατιά τη νεολαία να διοργανώσει παντού φιλειρηνικές εκδηλώσεις και να πορευτεί μαζικά με την εργατική τάξη και όλο το λαό στις διαδηλώσεις στις 15 του Φλεβάρη χωρίς να προσπαθούμε τεχνικά να συγκαλύψουμε τη διαφορετική προσέγγιση και στάση κάθε φορέα απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Ενώ είχε διαμορφωθεί κοινά αποδεκτό και αρκετά ικανοποιητικό πλαίσιο που θα συνέβαλλε στην πιο μαζική συμμετοχή της νεολαίας και στη σύγκλιση των διαφορετικών συγκεντρώσεων σε κοινή πορεία στη Βουλή και στην αμερικανική πρεσβεία η Νεολαία ΣΥΝ τορπίλισε την προσπάθεια αφού δεν αποδεχόταν το πλαίσιο, αν αυτό δεν καλούσε στη δική της συγκέντρωση με το "καπέλο" του "Φόρουμ".

Ως ΚΝΕ συνεχίζουμε και εντείνουμε την καθημερινή μας αντιιμπεριαλιστική, φιλειρηνική δράση, καλούμε τη νεολαία και τους φορείς του κινήματός της να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις 15 του Φλεβάρη στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα». Και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΝΕ καταλήγει καλώντας το λαό και τη νεολαία: «Ολοι στα Προπύλαια, το Σάββατο 15 του Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην Ισπανία έγινε η 10η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών(2014-02-19 00:00:00.0)
Πλατύ κάλεσμα στη νεολαία για τη συγκέντρωση του Σαββάτου(2014-02-13 00:00:00.0)
Πολιτική εξόρμηση με τις θέσεις του Κόμματος(2011-02-15 00:00:00.0)
Πολιτική εξόρμηση στις Δυτικές Συνοικίες(2011-02-11 00:00:00.0)
Ο κατεργάρης... στον πάγκο του(2008-04-11 00:00:00.0)
Εληξαν οι εργασίες του συνεδρίου της ΠΟΔΝ(1995-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ