Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΗΝΑΣ «ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Σήμερα η σύσκεψη για το συλλαλητήριο της 1η Μάρτη

Στις 6.30μ.μ., στην αίθουσα Λογιστών

Το πρόγραμμα δράσης και η προετοιμασία συγκέντρωσης - συλλαλητηρίου την 1η Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια είναι το αντικείμενο της σύσκεψης, στην οποία καλεί σήμερα τους μαζικούς φορείς από το χώρο της Παιδείας, εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς των ΕΒΕ, των σπουδαστών και των φοιτητών, η Επιτροπή Αθήνας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Η σύσκεψη πραγματοποιείται στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Οπως σημειώνει η Επιτροπή Αθήνας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» «το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας, θα είναι μια περίοδος που θα ενταθεί από την ΕΕ και την κυβέρνηση η προσπάθεια για αντιδραστικές αλλαγές, με γνώμονα τις επιταγές και τα συμφέροντα του μεγάλου, μονοπωλιακού κεφαλαίου». Στο πλαίσιό της, θα πραγματοποιηθούν δύο συμβούλια, μια άτυπη συνάντηση υπουργών Παιδείας, μια διάσκεψη υπουργών Παιδείας των κρατών - μελών της ΕΕ και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, 16 συνέδρια, 7 συνεδριάσεις της επιτροπής Παιδείας, πέντε συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων υψηλού επιπέδου. «Ολοι αυτοί οι πολιτικοί υπηρέτες της ολιγαρχίας, θα συνεδριάζουν, προκειμένου να προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, να εντείνουν τον αποκλεισμό των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από τη γνώση, να δημιουργήσουν μηχανισμούς αξιολόγησης - υποταγής των εκπαιδευτικών συστημάτων και των λειτουργιών τους, στην καπιταλιστική αγορά και να εντείνουν την ιδεολογική υποταγή της εκπαίδευσης και των φορέων της στις κατευθύνσεις της ΕΕ», σημειώνει η Επιτροπή Αθήνας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και καλεί «να τους υποδεχτούμε αγωνιστικά, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη μόρφωση, διεκδικώντας εκπαίδευση, που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων».

  • Ενόψει της άτυπης Συνόδου υπουργών Παιδείας, σε πανεκπαιδευτική σύσκεψη καλούν τους μαζικούς φορείς της Παιδείας οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου που συντονίζουν τη δράση τους. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ