Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Τρομο... γραφία»!

«Αυτοί είναι οι 3 του ΕΛΑ» («Αλτερ»). «Η εξάρθρωση του ΕΛΑ» («Σταρ»). «Οι τρεις του ΕΛΑ» («Νετ»). «Η "Μυρτώ" του ΕΛΑ» («ΜΕΓΚΑ»). «Ο ΕΛΑ στον εισαγγελέα» («ΑΛΦΑ»).

Είναι οι τίτλοι των προχτεσινών δελτίων ειδήσεων. Προφανώς για κάποιους δε χρειάζεται καν δίκη. Εξέδωσαν - ήδη - την καταδίκη...

Μέχρι τώρα τα πράγματα γίνονταν κάπως έτσι:

Το κράτος, η κυβέρνηση, η αστυνομία, πήγαινε στον τάδε ή στο δείνα, τον μπουζούριαζε, εξέδιδε μετά μια ανακοίνωση, το μάθαιναν οι δημοσιογράφοι, έτρεχαν να εξακριβώσουν τι τέλος πάντων έχει συμβεί, γιατί τον πιάσανε τον τάδε και τι προσάπτουν στο δείνα, ποιοι είναι οι συλληφθέντες, πότε τους πιάσανε και γιατί τους πιάσανε...

***

Ετσι ή κάπως έτσι, γίνονταν μέχρι τώρα τα πράγματα.

Από την εποχή, όμως, που ανέλαβε δράση ο «εκσυγχρονισμός» του κ. Χρυσοχοΐδη, από τη στιγμή που ανέλαβε δράση η Σκότλαντ Γιαρντ και όλο αυτό το πρακτορείο πρακτορίσκων της Γηραιάς Αλβιώνας, μόλις ανέλαβε δράση ο «κακαουνακισμός», μόλις η υπόθεση κατρακύλησε στα χέρια των εγχώριων Ζεράρ Ντε Βιλιέ, τα πράγματα άλλαξαν άρδην.

Τώρα, πια, ξέρουμε από τα πριν ποιον θα συλλάβει η Ασφάλεια. Ξέρουμε γιατί θα τον πιάσει και πότε θα τον πιάσει (εδώ υπάρχει μια... διασταλτική ερμηνεία του χρόνου). Δηλαδή, τώρα πια ζούμε επί μήνες ακούγοντας καθημερινά «όχι σήμερα θα τους συλλάβουν», «όχι αύριο θα τους συλλάβουν». Τώρα πια δεν πάει πρώτα η Αστυνομία να συλλάβει τον ά ή τον β', τώρα στέλνουν πρώτα τους «τηλεπαραθυρόβιους» να ξεφωνίσουν τις συλλήψεις - και καμιά φορά και τις καταδίκες - πριν καν ακόμα υπάρξουν οι συλλήψεις.

***

Αυτό βεβαίως δεν είναι δημοσιογραφία. Αυτό είναι... τρομο-γραφία! Αυτό είναι κυνήγι κεφαλών. Αυτό δεν είναι ρεπορτάζ. Αυτό είναι διατεταγμένη αποστολή στην υπηρεσία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Αυτό δεν είναι ενημέρωση του πολίτη. Αυτό είναι μαζική πλύση εγκεφάλου και μαζική διάχυση στην κοινωνία του δηλητηρίου της τρομολαγνίας και της τρομοϋστερίας.

Φτάσαμε στο σημείο πριν ακόμα η Αντιτρομοκρατική συλλάβει τον α' ή τον β' - για συμμετοχή στον ΕΛΑ αυτή τη φορά - να τον έχουν «συλλάβει» τα διάφορα «καρφιά» του ηλεκτρονικού και του γραπτού Τύπου.

Φτάσαμε στο σημείο, όλοι μαζί αντάμα, μαρκουτσοφόροι, πράκτορες, κάμερες, φερόμενοι ως τρομοκράτες, μια παρέα, να ταξιδεύουν σαν σε σχολική εκδρομή από Κίμωλο - Πειραιά και «να, τώρα θα τον πιάσουν» και «πότε θα τον πιάσουν» και «όπα τον έπιασαν», σε «ζωντανή σύνδεση!

Φτάσαμε στο σημείο να βγαίνουν διαψεύσεις από τους φερόμενους ως τρομοκράτες ότι «όχι, εμείς δεν είμαστε τρομοκράτες», διαψεύσεις πριν καν επισήμως η Αστυνομία κουνήσει το δαχτυλάκι της. Για την ακρίβεια, πριν το κουνήσει φανερά το δαχτυλάκι της η Αστυνομία. Γιατί πίσω από την πλάτη της κοινής γνώμης, στα κρυφά, η Ασφάλεια έχει θέσει σε λειτουργία όλα της τα δαχτυλάκια, και κάθε της δαχτυλάκι αντιστοιχεί και μια στρατιά από μαριονέτες.

Είναι οι κρατικοί ιθύνοντες και οι μαριονέτες τους, που σπέρνουν κάθε μέρα την τρομολαγνία στα τηλεπαράθυρα και στις τηλεπαραθυρόγιαφκες.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό(2014-12-06 00:00:00.0)
Τα μωρά καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ' ό,τι νομίζουμε(2007-10-07 00:00:00.0)
Παραλήρημα και αντιφάσεις από την Κυριακίδου(2005-03-09 00:00:00.0)
Δοκιμές ή εξετάσεις;(2002-11-01 00:00:00.0)
Δολοφονήθηκε συνήγορος του (υπόδικου) πρωθυπουργού(2000-03-11 00:00:00.0)
Ο Αβραάμ(1999-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ