Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ
Η φιέστα δε σκέπασε την οργή

Δε φτάνει η ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά οι ασφαλισμένοι και οι κάτοικοι των νησιών, η υγειονομική γύμνια που τους οδηγεί στην απόγνωση, έχουν και τους κυβερνητικούς αρμόδιους που προσπαθούν να διαφημίσουν την... κοινωνική τους πολιτική στις πλάτες τους και να δημιουργήσουν την επίπλαστη εικόνα ότι όλα πάνε καλά.

Ετσι, στα εγκαίνια προχτές της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Λήμνου ο υφυπουργός Υγείας Ε. Νασιώκας, μίλησε για «στολίδι του υγειονομικού συστήματος στο Αιγαίο», που «αναβαθμίζει σημαντικά την υγειονομική περίθαλψη στην ακριτική Λήμνο».

Η πραγματικότητα βέβαια είναι πολύ διαφορετική, αφού ακόμα και στα εγκαίνια, τόσο ο υφυπουργός Υγείας όσο και ο υπουργός Αιγαίου Ν. Σηφουνάκης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φρ. Παπαδέλλης, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την οργή των εργαζόμενων του νοσοκομείου, οι οποίοι πραγματοποιούσαν στάση εργασίας και έκαναν πικετοφορία διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου, με σπουδαιότερο εκείνο της άμεσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Το σωματείο των εργαζομένων μάλιστα, στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό του παρέδωσε ψήφισμα των μαζικών φορέων του νησιού.

Ο υφυπουργός δε δεσμεύτηκε ούτε για τη λειτουργία της μονάδας αιμοδοσίας, ούτε για τη λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, όπως αναφερόταν στο ψήφισμα, ενώ για την απαραίτητη πρόσληψη προσωπικού ανακοίνωσε την ανασύσταση του Οργανισμού του νοσοκομείου και τη λειτουργία του «επίκουρου» γιατρού και νοσηλευτή, δηλαδή προσλήψεις προσωπικού με τετράμηνες, πεντάμηνες και εξάμηνες συμβάσεις.

Το αποκορύφωμα δε, ήρθε όταν οι υπουργοί και ο κυβερνητικός βουλευτής ήρθαν αντιμέτωποι με εκπροσώπους των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έθεσαν το πρόβλημα της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, αφού για την υπογραφή των συνταγολογίων γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα σε νοσοκομείο και ΙΚΑ.

Οι συνδικαλιστές εισέπραξαν τη μήνι των κυρίων Σηφουνάκη και Παπαδέλλη, οι οποίοι θεώρησαν ότι βρέθηκαν εκεί για να τους χαλάσουν τη φιέστα των εγκαινίων.

Για το επεισόδιο αυτό το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και το Λημνιακό λαό τον υπουργό Αιγαίου Ν. Σηφουνάκη και το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας Φρ. Παπαδέλλη, για τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσαν σε εκπροσώπους μαζικών φορέων του νησιού, όταν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, αυτοί τόλμησαν να τους εκθέσουν προβλήματα που αφορούν τη δωρεάν δημόσια Υγεία και ασφάλιση, όπως αυτό της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ για την υπογραφή των συνταγολογίων.

Ο υπουργός Αιγαίου και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν στους εκπροσώπους των μαζικών φορέων όταν αυτοί τους έθεσαν προ των ευθυνών τους, ως εκπρόσωπους της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πολιτικής, λέγοντας ότι αυτοί δεν εκπροσωπούν τους εργαζόμενους αλλά την "ισχνή μειοψηφία του ΚΚΕ" και ότι ο κύριος σκοπός τους ήταν να χαλάσουν την τελετή των εγκαινίων. Πρόβαλαν την κατασκευή της νέας πτέρυγας ως αναβάθμιση στην παρεχόμενη Υγεία και περίθαλψη των κατοίκων του νησιού, αλλά απέφυγαν να απαντήσουν επί της ουσίας στα αιτήματα που τέθηκαν από τους φορείς».

Η στάση τους αυτή, τονίζει το Παλλεσβιακό Κέντρο, εκφράζει την αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων. Καλούμε το Λημνιακό λαό να απαντήσει με μαζικούς αγώνες για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Ασφάλιση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ