Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας, την Τρίτη 4.2.2003 και ώρα 11 π.μ. προγραμματίζει η Κίνηση Γονέων για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Παιδιού, αντιδρώντας στην απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά τα αυτιστικά παιδιά και οι οικογένειές τους, απαιτώντας από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα αιτήματά τους.

«Η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του αυτισμού είναι δραματική. Δεν υπάρχει παρέμβαση από κρατικές δομές στο 99% των (πάνω από 30.000) αυτιστικών ατόμων, ούτε η αναγκαία υποστήριξη των οικογενειών τους. Η όποια παρέμβαση γίνεται από ιδιώτες, αν η οικογένεια έχει την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των οικογενειών, που δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα, αναγκαζόμαστε να κρατάμε τα παιδιά μας στα σπίτια, χωρίς τη στοιχειώδη εκπαίδευση και θεραπεία. Η πολιτεία όχι μόνο αδιαφορεί για αυτή την κατάσταση, όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα για την αντιμετώπισή της, αλλά με τη μείωση των κοινωνικών δαπανών και το νέο νόμο για την Πρόνοια, κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη», τονίζει η Κίνηση.

Τα επίσημα συνδικαλιστικά μας όργανα, η ΕΕΠΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων), η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων -Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες) και η ΕΣΑΕΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες), εδώ και χρόνια έχουν παραιτηθεί από τον αγώνα για πραγματικές και οριστικές λύσεις, στο μεγάλο πρόβλημα που λέγεται αυτισμός, επισημαίνει η Κίνηση και καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των αυτιστικών ατόμων να συμμετάσχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ