Τετάρτη 29 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Παιδεία

Σε σύσκεψη για την προετοιμασία της αγωνιστικής υποδοχής των υπουργών Παιδείας καλεί τους φορείς της εκπαίδευσης και εργατικά σωματεία

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα της παρέμβασης του λαϊκού κινήματος στο Ναύπλιο με τη Σύνοδο των υπουργών Εργασίας, ετοιμάζεται η νέα απάντηση του κινήματος με αφορμή τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας. Ετσι σε σύσκεψη για το συντονισμό ενόψει της άτυπης συνάντησης των υπουργών Παιδείας της ΕΕ στην Αθήνα 1-2 Μάρτη, καλεί η Επιτροπή Αθήνας της «Δράση: Θεσσαλονίκης 2003» τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Παιδείας, εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς των ΕΒΕ, σπουδαστών, φοιτητών.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φλεβάρη, στις 6.30 μμ, στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), προκειμένου να συζητηθεί και να καταληχθεί το πρόγραμμα δράσης και η προετοιμασία συγκέντρωσης συλλαλητηρίου την 1η Μάρτη στις 12 μ. στα Προπύλαια.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αθήνας της Κίνησης επισημαίνει: «Το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας θα είναι μια περίοδος που θα ενταθεί από την ΕΕ, την κυβέρνηση, η προσπάθεια των αντιδραστικών αλλαγών, με γνώμονα τις επιταγές και τα συμφέροντα του μεγάλου, μονοπωλιακού κεφαλαίου». Αναφορικά με τις συνεδριάσεις που αυτή την περίοδο θα γίνουν, σημειώνει: «Θα πραγματοποιηθούν δύο συμβούλια, μια άτυπη συνάντηση υπουργών Παιδείας, πέντε συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων υψηλού επιπέδου!».

Και καταλήγει: «Ολοι αυτοί οι πολιτικοί υπηρέτες της ολιγαρχίας θα συνεδριάζουν προκειμένου να προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, να εντείνουν τον αποκλεισμό των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από τη γνώση, να δημιουργήσουν μηχανισμούς αξιολόγησης - υποταγής των εκπαιδευτικών συστημάτων και των λειτουργιών τους στην καπιταλιστική αγορά και να εντείνουν την ιδεολογική υποταγή της εκπαίδευσης και των φορέων της στις κατευθύνσεις της ΕΕ».

Γι' αυτό παροτρύνει:

«Να τους υποδεχτούμε αγωνιστικά!

Υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη μόρφωση!

Διεκδικώντας εκπαίδευση που να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ