Τετάρτη 29 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Καθαρά χέρια» (1)

Τις τελευταίες μέρες γίνεται μια προσπάθεια να εμφανιστεί ως αντίβαρο στο κλίμα της διαφθοράς, των εκβιασμών και της γενικότερης υποκοσμιακής αποφοράς, η εικόνα του... εισαγγελέα.

Κάποια ΜΜΕ, δε, έσπευσαν αμέσως μετά τη δήλωση του κ. Κρουσταλάκη ότι «το 2003 θα είναι το έτος του εισαγγελέα».., να προβάλουν τον ασμένοντα... εναγκαλισμό της παραπάνω δήλωσης, τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τη ΝΔ (σ.σ.: είναι και οι δυο τους υπέρ της.... κάθαρσης, βλέπετε!).

Παράλληλα, μας προέκυψαν και επιστολές υπουργών (όπως του κ. Χριστοδουλάκη) προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την ευχή να «πράξει τα δέοντα» για υποθέσεις όπως το «σκάνδαλο ΕΤΒΑ»...

***

Σε ό,τι μας αφορά δε γνωρίζουμε αν «θα βγουν» αυτές οι... αστρολογικές προβλέψεις του τύπου «το 2003 θα είναι το έτος του εισαγγελέα».

Εκείνο που γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι η γενικώς τυφλή μας δικαιοσύνη είναι τόσο ανεξάρτητη όσο της επιτρέπει το εκάστοτε κοινωνικοπολιτικό σύστημα, εντός του οποίου αποδίδει το δίκαιο.

Και όσο κι αν διαφωνούν ορισμένοι, βασική αρχή του παρόντος κοινωνικοπολιτικού συστήματος που υπηρετεί η Δικαιοσύνη, είναι το «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει».


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ