Τετάρτη 29 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει

Την αντίδραση του υπουργείου Υγείας προκάλεσαν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών περί κρίσεων και αξιολογήσεων στελεχών της νέας διάρθρωσης στη διοίκηση των δημόσιων νοσοκομείων. Ετσι χτες το προαναφερόμενο υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει, ότι δεν επιθυμεί διάλογο μέσω του Τύπου με «πρόσωπα τα οποία επιχειρούν να ποδηγετήσουν την πολιτική υγείας», προσθέτοντας, ότι «αυθαίρετες κρίσεις και η... παροχή δήθεν πληροφοριών, αποσκοπούν στην πρόκληση τεχνητής αναστάτωσης με συγκεκριμένους στόχους και σκοπούς, που εξυπηρετούν μεμονωμένα άτομα και όχι το κοινωνικό σύνολο».

Βέβαια καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει, σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση. Και είναι γεγονός ότι κάτω απ' το βάρος των λαϊκών αναγκών, υπάρχει μια συζήτηση και μέσα στις γραμμές του κυβερνώντος κόμματος για την κατάσταση στον ευαίσθητο και πολύπαθο τομέα της Υγείας.

Μόνο που η συζήτηση αυτή γίνεται στα πλαίσια των επικοινωνιακών επιδιώξεων της κυβέρνησης και όχι για την ικανοποίηση των αναγκών του κόσμου. Από κει και πέρα βέβαια -και στα πλαίσια των κυβερνητικών επιδιώξεων - εκδηλώνονται και οι προτιμήσεις των «μεμονωμένων ατόμων», που φτάνουν μέχρι και στην «κατασκευή ειδήσεων»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ