Κυριακή 5 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ισότητα» στην εξαθλίωση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Είπε και κάτι άλλο ο πρωθυπουργός για τις επικείμενες ανατροπές στο ασφαλιστικό: «Πρέπει - λέει - να διορθωθούν οι σημερινές αδικίες του συστήματος»...

Πάλι το ίδιο παραμύθι! Οπως ακριβώς έκανε και η ΝΔ όταν το 1990-92 ψήφιζε τρεις αντιασφαλιστικούς νόμους, προσφεύγοντας στη γνωστή συνταγή τού «διαίρει και βασίλευε». Υποτίθεται ότι και τότε θα πλήρωναν τα «ρετιρέ» με τις υψηλές συντάξεις. Τη «νύφη», όμως, την πλήρωσαν, κατά κύριο λόγο, τα «υπόγεια» - δηλαδή, η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων - όπως θα την πληρώσουν και τώρα ακόμα πιο δραστικά, ακόμα πιο σκληρά. Το ΙΚΑ ήταν και παραμένει ο βασικός στόχος των αντιασφαλιστικών ανατροπών και το δείχνουν τα χτυπήματα που δέχεται ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός, τα οποία έγιναν καταιγιστικά από τότε που στην κεφαλή του ιδρύματος τοποθετήθηκε ο ειδικός της ιδιωτικής ασφάλισης, Μ. Νεκτάριος.

Εξάλλου, χτυπώντας τη «ραχοκοκαλιά» της κοινωνικής ασφάλισης, γνωρίζουν πολύ καλά ότι φέρνουν πιο κοντά για όλους την προοπτική της «ισότητας» στην εξαθλίωση, σπρώχνοντας προς τα κάτω το σύνολο των ασφαλισμένων, οι οποίοι, ξεπερνώντας τη διαιρετική προπαγάνδα, οφείλουν να αντιδράσουν ενιαία και αποφασιστικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ