Κυριακή 5 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο τιμής στη μνήμη των θυμάτων των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία και ταυτόχρονα αντίστασης στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, στις 24 του Μάρτη, από την Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνης της πόλης (ΕΔΥΕΘ).

Το συλλαλητήριο γίνεται με αφορμή μια «μαύρη» επέτειο, τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το αιματοκύλισμα του γιουγκοσλαβικού λαού και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πύλη του λιμανιού της πόλης, χώρος που με ευθύνη της κυβέρνησης μετατράπηκε σε σύμβολο υποταγής, αφού αποτέλεσε ένα από τα κύρια ορμητήρια των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων.

Για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου η ΕΔΥΕΘ καλεί τους μαζικούς φορείς και τους παράγοντες της δημόσιας ζωής της Θεσσαλονίκης σε σύσκεψη, αύριο Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό της πόλης, που πριν ένα χρόνο συμμετείχε στις μεγαλειώδεις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο γιουγκοσλαβικό λαό, να πάρει μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ