Κυριακή 5 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ
Εως τις 14/3 η προθεσμία

Αλλάζει η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών για την εγγραφή των εκλογέων στους εκλογικούς καταλόγους μετά την εξαγγελία για διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 9 Απρίλη. Ετσι, η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας κατάθεσης των δικαιολογητικών θα συμπέσει με την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών, δηλαδή στις 14/3. Οσοι λοιπόν γεννήθηκαν το 1982 ή πριν απ' αυτό και έχουν παραλείψει να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους θα πρέπει να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στο δήμο ή την κοινότητά τους για την έκδοση εκλογικού βιβλιαρίου: Αίτηση για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους. Πιστοποιητικό γέννησης. Βεβαίωση από το δήμο της διεύθυνσης κατοικίας και της ενορίας που υπάγονται. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Αντικατάσταση βιβλιαρίων

Μέχρι και τις 7 Απρίλη μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αντικαταστήσουν κατεστραμμένα εκλογικά βιβλιάρια ή να εκδώσουν νέα, στην περίπτωση που τα έχουν χάσει. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο οικείο Πρωτοδικείο, έχοντας μαζί τους ταυτότητα και δύο πρόσφατες φωτογραφίες.

Οσοι δεν έχουν σελίδες στα εκλογικά τους βιβλιάρια, μπορούν να προσθέτουν καινούριες, στο οικείο Πρωτοδικείο, μέχρι και τη μέρα των εκλογών, δηλαδή την 9η Απρίλη. Η προσθήκη σελίδων μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε πρόσωπο, ενώ αρκεί η επίδειξη του εκλογικού βιβλιαρίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ