Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ενωση Γιατρών: Αστήρικτοι οι λόγοι του πολέμου

Αστήρικτοι αποδείχτηκαν οι λόγοι για την προετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επίθεση κατά του Ιράκ, υπογραμμίζει σε έκκληση κατά του πολέμου το Γερμανικό Τμήμα της Ενωσης των Διεθνών Γιατρών για την Παρεμπόδιση ενός Ατομικού Πολέμου (IPPNW). Οι Γερμανοί γιατροί απαιτούν από την «Κοκκινοπράσινη» κυβέρνηση να ασκήσει την επιρροή της για την αποφυγή του πολέμου, που τον χαρακτηρίζουν «ωμό ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά τα πρότυπα της εποχής των αποικιοκρατών».

Σύμφωνα με μελέτη του Γερμανικού Τμήματος της IPPNW πάνω από το δύο τρίτα των Γερμανών είναι της γνώμης ότι ένας πόλεμος, αντί να καταπολεμήσει τρομοκρατικές ενέργειες, μάλλον θα τις ενισχύσει. Δημοσκόπηση του Infvatest - Dimap επιβεβαίωσε ότι 76% των Γερμανών στην ερώτηση, αν ο Γερμανός αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να ταχθεί κατά του πολέμου, απάντησαν: «Ναι, σε κάθε περίπτωση». Στο μεταξύ, σε διάφορες γερμανικές πόλεις προετοιμάζονται στις επόμενες μέρες αντιπολεμικές κινήσεις.

Σε διαδήλωση υπέρ της ειρήνης στη Δρέσδη, η πρόεδρος του ΚΟΔΗΣΟ Γκ. Τσίμερ, έκανε έκκληση στους 5.000 συμμετέχοντες από πολλές περιοχές της Σαξονίας να αποσοβήσουν τον πόλεμο πριν εκραγεί. Η Τσίμερ ζήτησε από την κυβέρνηση να εμμείνει στη στάση της «της μη γερμανικής συμμετοχής στον πόλεμο». Καταδίκασε τις πολεμικές προετοιμασίες των ΗΠΑ, αλλά, ταυτόχρονα, είπε ότι «οι αντίπαλοι του πολέμου δεν πρέπει να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης υπέρ της πολιτικής του Σαντάμ Χουσεΐν.


Θ.Β.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ