Κυριακή 5 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ

Με όπλα το χιούμορ και τη σάτιρα δόθηκε μια ακόμα μάχη για το διωκόμενο «Ριζοσπάστη». Ο Κ. Βουτσάς και ο θίασός του, προσφέρθηκαν να παραχωρήσουν το θέατρο «Αλίκη» στις 15 του Φλεβάρη για να πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή εκδήλωση συμπαράστασης στο «Ρ». Η αυλαία άνοιξε με ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα και αμέσως μετά ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Εδώ γίνεται της... Σοφοκλέους».

Ωστόσο, εκτός από τη στήριξη στην εφημερίδα, ο αγαπητός ηθοποιός αποκάλυψε την πρόθεσή του να βοηθήσει με την ενέργειά του αυτή και στο να ακουστεί η φωνή του ΚΚΕ, αφού ήδη είχαν προκηρυχτεί οι εκλογές. Ας δούμε τι δήλωσε ο Κώστας Βουτσάς, λίγο πριν τη θεατρική παράσταση: «Με την ευκαιρία της εξαγγελίας των εκλογών στις 9 Απρίλη, ήθελα να προσφέρω στο ΚΚΕ συμπαράσταση και το έκανα, προσφέροντας στην Αλέκα Παπαρήγα το θέατρό μας για μια προεκλογική κουβέντα. Να μπορέσει η ΓΓ να πει τις απόψεις της για τις εκλογές, τις απόψεις για όλα τα τρέχοντα ζητήματα. Και αυτό έκανα, αυτή ήταν η αιτία, που έκανα αυτή την παράσταση. Το έργο μας είναι μια παράσταση με πάρα πολύ γέλιο και ελπίζω ο κόσμος να μείνει ικανοποιημένος».

Λίγες μέρες μετά δήλωνε πάλι στο «Ριζοσπάστη»: «Είναι ένας τρόπος συμπόρευσης, μια πολιτική στάση . Πιστεύω ότι πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ για να υπάρχει αντίσταση. Είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κινητοποιήσει τον κόσμο, τους εργάτες, τους αγρότες, όλους όσοι αδικούνται από την εκάστοτε πολιτική. Με ισχυρό ΚΚΕ, η όποια εξουσία μπορεί να σκεφτεί διαφορετικά τα πράγματα. Θα βρει αντίσταση και θα δυσκολευτεί στα σχέδιά της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ