Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεβάζουν ρυθμούς οι κομμουνιστές

Σε 19.416 ανέρχεται ο αριθμός των φύλλων του «Ρ» - μαζί με τους συνδρομητές - που πουλήθηκαν την Κυριακή σε Αθήνα - Πειραιά

Μια ομάδα κομμουνιστών της Πετρούπολης με τα χέρια γεμάτα από φύλλα του «Ριζοσπάστη», έτοιμη να εξορμήσει
Μια ομάδα κομμουνιστών της Πετρούπολης με τα χέρια γεμάτα από φύλλα του «Ριζοσπάστη», έτοιμη να εξορμήσει
Ενα ακόμα μεγάλο βήμα έντασης της δράσης τους στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή οι Κομματικές Οργανώσεις όλης της χώρας, εξορμώντας πλατιά στον ελληνικό λαό με το «Ριζοσπάστη» στα χέρια, ο οποίος φιλοξενούσε την απόφαση της ΚΕ του Κόμματος, την πολιτική του πρόταση για τη συσπείρωση και τη συνεργασία.

Αυτή τη μέρα σε Αθήνα - Πειραιά διακινήθηκαν 18.416 φύλλα του «Ριζοσπάστη». Σ' αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν άλλα 1.000 φύλλα που πήγαν στους συνδρομητές. Αντίστοιχα μεγάλη ήταν η κυκλοφορία της εφημερίδας στην επαρχία. Ο αριθμός αυτός αποκαλύπτει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για τη διάδοση της εφημερίδας, απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων μας, δυνατότητες που αξιοποιήθηκαν σε ένα μεγαλύτερο βαθμό τώρα στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης και επιβάλλεται να συνεχίσουμε να τις αξιοποιούμε από δω και στο εξής. Το συμπέρασμα προκύπτει από την κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη» άλλες Κυριακές. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στις 8/12/2002 οπότε και κυκλοφόρησε στο «Ρ» η απόφαση της ΚΕ με τα τελικά συμπεράσματα για τις τοπικές εκλογές του Οκτώβρη, διακινήθηκαν 14.242 φύλλα, στις 15/12/2002 9.573 φύλλα, στις 29/12 διακινήθηκαν 7.206 φύλλα, ενώ στις 5/1/2003 διακινήθηκαν 8.389 φύλλα.

Την περασμένη Κυριακή η διακίνηση του «Ρ» υπηρετούσε το στόχο η απόφαση της ΚΕ και τα μηνύματα που εμπεριέχει να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα χέρια. Να φτάσει πλατιά στο λαό, να μελετηθεί, να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μαζί του. Αλλωστε, η δημοσιοποίηση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ «εγκαινίασε» κατά κάποιο τρόπο την έναρξη ενός πλατιού, μόνιμου πολιτικού διαλόγου με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τη νεολαία, τις γυναίκες. Με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, με τις δυνάμεις που συναντήθηκαν με το ΚΚΕ στα διάφορα μέτωπα πάλης, σε πολλές μάχες το διάστημα που προηγήθηκε. Ενας διάλογος εν ολίγοις με όλο το λαό πάνω στα κρίσιμα προβλήματα που τον ταλανίζουν.

Ο στόχος παραμένει και ο «Ρ» αποτελεί αναντικατάστατο, πολύτιμο όπλο για την αίσια έκβαση αυτής της μάχης, που οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες συνεχίζουν να δίνουν πιο επίμονα, πιο αποφασιστικά, μεταφέροντας παντού το κάλεσμα για λαϊκή συσπείρωση και πάλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ