Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προς ιδιωτικοποίηση τα αεροδρόμια

Τις... θαυματουργές δυνατότητες της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» υπερασπίστηκαν χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Τ. Μαντέλης και ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Δημ. Γεωργαράκης, οι οποίοι μαζί με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις αερομεταφορές, προανήγγειλαν έμμεσα και τη διατήρηση του «Σπατόσημου» μετά τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου Σπάτων.

Σε σύσκεψη των γενικών διευθυντών των Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας της Ευρώπης (ECAC), που έγινε στις εγκαταστάσεις του νέου αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στα Σπάτα, ο Δημ. Γεωργαράκης είπε ότι το νέο αεροδρόμιο θα αποτελέσει πιλότο για τη διαμόρφωση νέων σχέσεων με ιδιώτες και παράλληλα θα οδηγήσει και στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις αερομεταφορές. Για να προσθέσει ότι με το «επιθετικό μάνατζμεντ» που θα του εξασφαλίσει η συμμετοχή ιδιωτών, το νέο αεροδρόμιο θα καταστεί παγκόσμιος αεροπορικός κόμβος. Απαντώντας σε ερώτηση για το «Σπατόσημο», που επιβλήθηκε το 1992 δήθεν για την εξασφάλιση πόρων για την κατασκευή του αεροδρομίου Σπάτων, είπε ότι δε γνωρίζει τι θα γίνει μετά τη λειτουργία του αεροδρομίου και πρόσθεσε ότι θα ακολουθηθεί όποια φορολογία ισχύει στα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών ανέφερε ότι το αεροδρόμιο Σπάτων είναι το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται αυτή την περίοδο στην Ευρώπη με συνεργασία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και αποτελεί οδηγό για την εκτέλεση και άλλων μεγάλων έργων υποδομής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ