Κυριακή 2 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Δεν έχουμε ποτέ δοκιμάσει το «Λόμο Σαλδάδο», (Lomo Saldado), μαζί θα το κάνουμε και θα το γευτούμε για πρώτη φορά!

Τη συνταγή μάς την έδωσε η φίλη Αγγελική Παυλή, που είχε την καλοσύνη να μας γράψει τις εντυπώσεις της από το Περού. Εκεί που μιλούσαμε για τα μακρινά ταξίδια της σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, χωρίς να το καλοσκεφτούμε τη ρωτήσαμε μήπως κατά τη μακρά διαμονή της εκεί,(έμεινε κάτι μήνες) έτυχε να πάρει κάποια περουβιανή συνταγή. Ετσι στην τύχη το πετάξαμε, αλλά η τύχη ήταν με το μέρος μας αυτή τη φορά. Ευτυχώς για τη στήλη, η φίλη είχε προνοήσει και μαζί με τις εντυπώσεις μάς έστειλε τούτη τη συνταγή που απλώς την αντιγράφουμε:

Υλικά για 4-5 άτομα

Ενα κιλό μοσχαρίσιο κρέας άπαχο, κατά προτίμηση κιλότο ή στρογγυλό κομμένο σε λωρίδες ενός εκατοστού πλάτος και πέντε εκατοστά μήκος. Δυο - τρεις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, δυο μεγάλα κρεμμύδια (όπως για τη δική μας χωριάτικη σαλάτα), τρεις ώριμες φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες. Δυο πατάτες κομμένες σε σχήμα μπαστουνιού που τις έχουμε τηγανίσει και μια κουταλιά της σούπας σάλτσα Σόγιας. Φυσικά, αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Τρόπος παρασκευής (μάλλον πανεύκολος μοιάζει). Σε δυνατή φωτιά βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα με λάδι και σοτάρουμε το κρέας με το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά και αφού ροδίσει το κρέας ρίχνουμε τα κρεμμύδια συνεχίζοντας να ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη σάλτσα της σόγιας, το αλάτι και το πιπέρι. Αφού πάρει μερικές βράσεις (2-3) προσθέτουμε τις τηγανητές πατάτες και ανακατεύουμε το φαγητό. Επειτα σερβίρουμε και το γαρνίρουμε με ρύζι σπυρωτό με αρακά. ( σ.σ.: τα μοσχάρια στο Περού είναι ελευθέρας βοσκής!!!)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ