Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα παράλογα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΠΩΣ δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις, ο ένοικος του Λευκού Οίκου και οι λοιποί εταίροι του στον «αντιτρομοκρατικό» πόλεμο -εμφανιζόμενοι όλοι μαζί και ως ισχυροί του πλανήτη - θέλουν, σώνει και καλά, να μας συνηθίσουν σ' έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης.

Ας γίνουμε όμως συγκεκριμένοι. Εστειλαν, λοιπόν, τους επιθεωρητές του ΟΗΕ για να ελέγξουν το οπλοστάσιο του Σ. Χουσεΐν και να βρουν ενοχοποιητικά στοιχεία για ενδεχόμενη ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής.

Εψαξαν, έψαξαν, έψαξαν οι προαναφερόμενοι επιθεωρητές και, μάλιστα, έχοντας απόλυτη ελευθερία πρόσβασης σε οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις ήθελαν - όπως ομολογούν οι ίδιοι - αλλά δε βρήκαν τίποτε.

Ποια θα ήταν, επομένως, η ετυμηγορία οποιουδήποτε λογικού ανθρώπου; Υπάρχουν ή όχι τα διαβόητα όπλα μαζικής καταστροφής; Υπάρχει, δηλαδή, η τόσο επιζητούμενη αφορμή για να ξεκινήσει ο πόλεμος ή όχι; Η κοινή λογική λέει: Οχι, δεν υπάρχουν. `Η, τουλάχιστον, δεν υπάρχουν αποδείξεις ύπαρξής τους.

Προφανώς, όμως, ο Λευκός Οίκος και οι κάθε λογής συνεταίροι του έχουν πάρει οριστικό και αμετάκλητο διαζύγιο από την κοινή λογική. Το συμπέρασμα, λοιπόν, που έβγαλαν οι προαναφερόμενοι, μετά τους αρνητικούς ελέγχους των επιθεωρητών, ήταν το εξής: Παραλίγο να δώσουν βραβείο απόκρυψης των όπλων μαζικής καταστροφής στον Σ. Χουσεΐν...


Γρηγοριάδης Κώστας

Με άλλα λόγια, δηλαδή, είναι απόλυτα σίγουροι, ότι τα όπλα αυτά υπάρχουν, είτε βρεθούν σχετικές αποδείξεις είτε όχι. Μα τότε, γιατί έστειλαν τους επιθεωρητές; Η απάντηση μπορεί να είναι οποιαδήποτε άλλη εκτός απ' αυτή που περιέχεται στις επίσημες σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας...

Αν νομίζετε, πάντως, ότι οι παραπάνω παραλογισμοί αφορούν μόνο στο Ιράκ, ή, έστω μόνο στον προετοιμαζόμενο πόλεμο και στις ανυπολόγιστες συνέπειές του, που θα πληρώσουν οι λαοί γενικότερα, κάνετε μεγάλο λάθος.

Τούτο, όμως, θα είναι το αντικείμενο ενός άλλου σημειώματος...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ