Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ
Ασυνήθιστη κακοκαιρία

ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ - ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν σφοδρές χιονοπτώσεις και παγετό, στη βόρεια Πορτογαλία. Ο πάγος, που κάλυπτε τους δρόμους, προκάλεσε πολλά ατυχήματα, με θύματα ένα δίχρονο παιδί και έναν τροχονόμο, που βρισκόταν σε υπηρεσία. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ ανακοινώθηκε το άνοιγμα κέντρων έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να φιλοξενήσουν πάνω από 1.000 άστεγους.

Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν και στη Γαλλία, την τελευταία βδομάδα, επέφεραν το θάνατο, συνολικά, επτά αστέγων, από την Τρίτη. Η πολιτεία προτίθεται να «επιβάλει», μέσω των αστυνομικών αρχών, την προσέλευση των αστέγων στα καταφύγια, σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά.

Ασυνήθιστο κρύο και στην Ισπανία, όπου σημειώθηκε πρωτοφανής κατανάλωση ρεύματος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ψύχος. Ο πάγος στους δρόμους προκάλεσε και εδώ ατυχήματα, χωρίς όμως να αναφερθούν θάνατοι, ή τραυματισμοί, ενώ οι αρχές κάνουν εκκλήσεις, να μην κυκλοφορούν οι πολίτες με τα ΙΧ, όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ